ZA ZAHTJEVNE

VIDEO Eluga - vodootporan Android iz Panasonica

Panasonic Eluga koristi Androd 2.3.5, pogoni ga dvojezgreni 1GHz procesor, ima 1 GB RAM-a, 8 GB interne memorije, 8 megapikselnu kameru i 4.3 inčni qHD Super AMOLED zaslon

Trenutno jedno od najprofitabilnijih grana je zasigurno tržište smartphonea.

Te činjenice su svjesni i u Panasonicu, stoga su se i oni odlučili uzeti dio tržišnog kolača koji je još uvijek u porastu.

Panasonic je doduše poznat kao proizvođač kvalitetnih mobitela, a oni stariji sigurno se sjećaju legendarne GD serije koja je s pojavom prvih mobitela bila popularna i u našim krajevima.

Međutim, Panasonic se odlučio povući s europskog tržišta te se orijentirati na isključivo na domaće na kojem su dugo vremena bili vrlo popularni sa Symbian OS-om.

Vremena se mijenjaju, potražnja za smartphoneima i dalje raste, pa je stoga japanski proizvođač zaključio pokušati još jednom i na starom kontinentu.

Na prvi pogled se čini kao da se radi o još jednom pametnom telefonu koji je baziran na Androidu, no ono po čemu ovaj mobitel iskače iz mora sličnih je činjenica da se radi o vodootpornom uređaju.

Panasonic Eluga kao što je već spomenuto koristi Androd 2.3.5 koji je proizvođač posebno prilagodio za ovaj mobitel (najavljena je nadogranja na Ice Cream Sandwich tijekom ljeta), pogoni ga dvojezgreni 1GHz procesor, ima 1 GB RAM-a, 8 GB interne memorije, 8 megapikselnu kameru i 4.3 inčni qHD Super AMOLED zaslon.

Cijena Panasonic Eluge bi trebala biti oko 460 eura u slobodnoj prodaji za otključani uređaj, a ukoliko se pojavi u ponudi kod nekog operatera ona bi trebala biti niža.

Pogledajte kako to funkcionira u praksi u videu koji se nalazi u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 04:05