PAMETNE NAOČALE

VIDEO: GOOGLE GLASS VIŠE NIJE RUŽAN GADGET ZA GEEKOVE Od sada su u ponudi i pomodni okviri

 Google

Jedna od najčešćih kritika upućenih na račun Google-ovih ‘pametnih naočala’ - Google Glass-a, jest da izgledaju ružno, ili u najboljem slučaju, čudno.

Google je odlučio zaustaviti takve kritike, i predstavio je liniju od četiri nova okvira za Google Glass, koji se mogu koristiti i uz dioptrijske leće.

Nazvani Bold, Curve, Thin i Split, novi okviri iz Google-ove ‘Titanijum kolekcije’, nazvane po metalu od kojeg su napravljeni, izgledaju poput sasvim normalnih, atraktivnih i pomodnih naočala.

Usprkos nekim medijskim napisima, Google nije unajmio poznatu dizajnersku tvrtku za dizajn svojih novih okvira, već je cijeli dizajnerski dio posla odrađen unutar kompanije.

Okviri iz Titanijumske kolekcije koštat će oko 225 dolara - oko 1260 kuna. No, to je cijena samo za okvir, uz koji je potrebno kupiti i sam Glass, čija je trenutna cijena 1499 dolara, što znači da je ukupna cijena oko 9660 kuna, još uvijek previše za većinu potencijalnih korisnika.

Ipak, Google Glass još uvijek nije komercijalni proizvod, a službeno lansiranje očekuje se tek krajem ove godine. U međuvremenu, Google će nuditi testnu ‘Explorer’ verziju odabranim korisnicima koji će mu pomoći ‘ispeglati’ sve veće probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 07:55