TUŽNA SCENA

VIDEO: JESTE LI IKADA SVJEDOČILI OVAKVOJ OKRUTNOSTI? Vlasnik izbacio šestomjesečno štene iz auta i odjurio

Auto ubrzava i odlazi, a šestomjesečni psić trči za njim neshvaćajući što se događa
 YouTube

Srceparajući trenutak dok maleni pas trči za autom nakon što ga je njegov vlasnik ostavio na ulici pred vratima centra za životinje u Birminghamu uhvatila je nadzorna kamera.

Snimka prikazuje srebrni Renault kako se parkira ispred vrata RSPCA centra, a onda vozač otvara vrata svog automobila i tjera van štene stafordskog bulterijera. Tada auto ubrzava i odlazi, a šestomjesečni psić trči za njim neshvaćajući što se događa. Potom se zbunjen i napušten vraća do mjesta gdje ga je vlasnik ostavio. Na sreću, ubrzo su naišla dva člana centra i odveli štene na sigurno.

Za Tinsela, kako su ga nazvali u Centru, trenutno se traži udomitelj.

- Bilo nam je jako teško gledati snimku s nadzorne kamere i vozača kako napušta svog psa. U trenutku kada počne trčati za autom, srce ti hoće puknuti. Ostavljen je sam i zbunjen - postao je netko koga više ne žele. Još je žalosnije jer se sve dogodilo samo nekoliko dana prije Božića - kazala je Elaine Buchan iz RSPCA centra te dodala:

- Vlasnici moraju odgovarati za svoje ljubimce i voditi računa da se za njih moraju brinuti 365 dana u godini narednih 10 do 20 godina bilo da imaju novaca i vremena ili nemaju. Napustiti ih nije prihvatljivo - psi su obveza i ljudi trebaju pomno razmisliti prije nego li kupe ili udome psa jer životinje imaju pravo na ljubav dok god su žive - poručila je Buchan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 08:28