NAĐEN SATIMA KASNIJE

Vlasnik usred noći napustio umirućeg psa pred vratima centra za životinje

Kraljevsko društvo za suzbijanje okrutnosti prema životinjama traga za vlasnikom

Kamere pred ogrankom Kraljevskog društva za suzbijanje okrutnosti prema životinjama (RSPCA) u Coventryju zabilježile su kako bešćutan vlasnik svog bolesnog psa napušta ispred ulaza u zgradu, usred iznimno hladne noći za ovo doba godine, u 3:45, nekoliko sati prije nego što je znao da će se centar otvoriti i da će ga netko pronaći.

Radi se o rotvajleru koji je patio od terminalnog raka. Djelatnici centra nazvali su ga Harris. Vlasnik je došao automobilom, izvukao Harrisa iz auta i na vreći za spavanje ga dovukao do ulaza, gdje ga je jednostavno napustio. Pronašla ga je djelatnica u 7:30 sati.

Djelatnici centra su zgroženi stanjem u kojem je pas ostavljen. Noga mu je bila izobličena od tumora i po čitavom tijelu je imao rane od ležanja. Objasnili su da je pas očito bio bolestan već više tjedana. Harrisa su odmah odvezli do veterinarske stanice, gdje su mu na rendgenu otkrili velike i brojne metastaze od raka kostiju i sekundarnog raka u prsima. Kad su ga našli, nije mogao hodati, bio je vrlo pothranjen i apsolutno nemoćan.

S obzirom na uznapredovalo stanje karcinoma, Harris je morao biti uspavan. RSPCA sad traga za njegovim vlasnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:34