VAŽNA PREVENTIVA

BESPLATNI PREGLED U KB DUBRAVA!Bez uputnice i naručivanjaprovjerite stanje vrata i glave

Zagreb, 161011.Bolnica Dubrava.Posjet ostalim ozlijedjenima iz prometne nesrece u Popovcu u kojoj su poginule dvije osobe. Ozlijedjenoj Mireli dosle su prijateljice u posjet.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Bez uputnice i naručivanja građani u utorak (22. travnja) od 14 do 18 sati u KB Dubrava mogu obaviti besplatni specijalistički pregled glave i vrata. Riječ je o godišnjoj akciji Klinike za maksilofacijalnu kirurgiju KB Dubrava kojom se nastoji podići svijest građana o važnosti ranog otkrivanja raka glave i vrata.

Liječnici pozivaju sve one koji imaju smetnje u usnoj šupljini, ždrijelu, sinusima, na glavi i vratu da se odazovu akciji jer uspješnost liječenja i preživljavanje ovisi upravo o ranoj dijagnostici.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Proteklih pet godina u akciji hrvatskog dana raka glave i vrata pregledano je 1200 građana. Voditelj odjela za onkološku kirurgiju glave i vrata u KB Dubrava, doc.dr. Ivica Lukić kaže kako od te vrste raka u Europi umire oko 65.000 ljudi.

Primjerice, oni koji imaju uporne grljobolje, teškoće pri žvakanju i gutanju, trajno začepljen nos, čvor na vratu, promuklost, sjevajuću bol u uhu, gubitak osjeta na licu, bijele ili crvene promjene u ustima, rane u usnoj šupljini i slično svakako bi trebali konzultirati liječnike.

Akcija u KB Dubrava prilika je za mnoge da bez puno procedure obave besplatni pregled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:24