STRAŠNA SUDBINA

JOŠ JEDAN SLUČAJ SAMOUBOJSTVA ZBOG INTERNETSKOG ZLOSTAVLJANJA ŠOKIRAO SVIJET Otac objavio fotografije umiruće kćeri 17 mjeseci nakon njezine smrti

 Facebook

Hrabar i pretužan otac podijelio je s javnošću fotografije svoje umiruće kćeri koje su nastale samo nekoliko minuta prije nego što je 16-godišnja Julia preminula 16. listopada 2015. od posljedica vješanja. Nesretna djevojka počinila je samoubojstvo zbog psihičke nemoći koju je osjećala kao posljedicu vršnjačkog zlostavljanja na internetu.

Njezin tata Adrian Derbyshire primjećivao je da njegova kći prolazi teško razdoblje i pokušavao ju je uključiti u kampanju koju je aktivno vodio, a koja je za cilj imala mlade ljudi ohrabriti kroz bavljenje sportom. No, nije bio svjestan u kojoj je mjeri njegova kći pogođena zlostavljanjem.

Upravo on ju je i pronašao u njihovom stanu u Warringtonu. Djevojka je bila bez svijesti i narednih pet dana provela je na intenzivnoj njezi i aparatima koji su ju održavali na životu. Prije no što je donio strahovitu odluku da se Juliju isključi s aparata, Adrian je fotografirao svoje dijete, već i tada s namjerom da podigne svijest o stravičnim posljedicama zlostavljanja.

Daily Mail prenio je njegovu izjavu u kojoj objašnjava svoje razloge za objavom potresnih prizora.

- Nakon njezine smrti fotografije sam pohranio na mobitel i u ovih 17 mjeseci nisam ih nijednom pogledao. No, od početka sam znao da ću ih objaviti kad ću skupiti snage. Nužno je skrenuti pozornost javnosti na ovaj problem – naglasio je shrvani otac dodajući koliko mu je strašno za njezin 18. rođendan svojoj kćeri nositi cvijeće na grob, umjesto izvesti ju na šampanjac.

Gospodin Derbyshire inače je aktivan paraolimpijac. Nakon što je 2008. godine jedva preživio krvarenje u mozgu, 42-godišnjak je završio u invalidskim kolicima i bavi se paraolimpijskim mačevanjem. I dalje aktivno sudjeluje u raznim organizacijama za pomoć djeci, a nakon kćerine smrti pokrenuo je i kampanju na tematiku vršnjačkog i internet zlostavljanja.

Zastrašujuće je, kaže, koliko mu se obitelji s istim tragičnim iskustvima javilo. Njihova misija sad je pokušati spriječiti makar jednu ovakvu strahotu u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:04