SVE ZA DIJETE

NAŠA POZNATA UMJETNICA ODLUČILA SINU ISPUNITI NAJVEĆU ŽELJU 'On je divno, skromno ljudsko bićem, a stjecajem okolnosti zaljubio se u strankinju...'

Andreja Hotko Pavić
 Facebook

Andreja Hotko Pavić hrvatska je umjetnica koja iza sebe ima stotine unikatnih, uporabnih predmeta i dosta skulptura, slika, grafika i crteža. Završila je Likovnu akademiju u Zagrebu, a osim što i dalje konstantno izrađuje nešto novo, majka je četvero djece kojima se trudi pružiti što kvalitetniji život.

‘Drvo, papir, tkanina i žica su moji osnovni materijali. Slikam na drvu, pletem žicu, šivam papir…igram se…kombiniram…Obožavam prirodne materijale i jednostavne stvari’, napisala je Pavić na svojoj stranici Soul Craft Zone.

Međutim, ovaj je put pažnju medija i javnosti privukla svojom objavom na Facebooku, piše Novi list. Na stranici Soul Craft Zone objavila je da traži pomoć i zamolila svoje prijatelje da podijele album s njezinim radovima kako bi ga što više ljudi vidjelo. Cilj joj je prodati što više radova kako bi svom najstarijem sinu ostvarila želju da posjeti Finsku jer ondje živi djevojka u koju se zaljubio. Evo što je Andreja napisala:

‘Većina vas zna da imam četvero djece, nekako ih ne spominjem često i trudim se taj dio života držati privatnim. Međutim, sad vas molim da mi/nam pomognete. Sticajem životnih okolnosti najstariji sin se zaljubio u Finkinju. Kao što znamo LJUBAV NE BIRA. I neka je tako.

On je jedno divno, skromno ljudsko biće, prepuno razumijevanja. Nekad zna biti svakako uz jednu plaću i jednog umjetnika u kući. To ni ne moram objašnjavati. Odrekao se svog maturalca, sve u želji da ode u Helsinki.

Kao svaka majka želim svojoj djeci pružiti najviše što mogu. Ovo je pitanje LJUBAVI, zagrljaja i viđenja nakon godina provedenih u satima i satima razgovora (svakodnevnih). Ako nešto u životu razumijem, onda je to LJUBAV. Govor srca koji ne priznaje ni razum, ni prepreku. Sad dio u kojem uskačete VI!

Prodajem svoje crteže i neke radove na drvu po izuzetno povoljnim cijenama. Kad kažem povoljnim, mislim lako dostupnim svakome. Cijene od 30kn do 120kn.

Želja mi je prodati što više tog kako bi Max odletio put Finske. Vjerujem da će te vi isto tako profitirati jer ćete pomoći nekom u ostvarenju njegove velike želje, kupiti umjetnički rad i obogatiti zidove svog stana, usrećiti neizmjerno jednu majku i jednog oca.

p.s. ŽIVJELA LJUBAV

Zahvalna sam za svako dijeljenje!'

Dvije skulpture Andreje Hotko Pavić postavljene su u javnom prostoru (ispred Aquariusa na Jarunu u Zagrebu ), a nekoliko skulptura u Senovu (Slovenija). Njezini su se radovi prodavali u Design districtu u Bauerovoj ulici ove godine u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:58