SEZONA ZA ZABORAV

'NA POLJUDU SAM IMAO ŽIVOT IZ SNOVA, A PESCARA JE BILA NOĆNA MORA' Ante Vukušić bježi iz Italije

 pescaracalcio.com

Ante Vukušić odmara se u Sinju i pokušava što prije zaboraviti netom završenu sezonu. Nije slučajno što njegov talijanski broj više nije u upotrebi. U Pescaru se gotovo sigurno više ne vraća, premda ga ugovor s talijanskim drugoligašem veže još dvije godine.

- Šanse za povratak u Pescaru manje su od 1%. Čista teorija. Klub je ispao u Serie B, izgubilo se tim padom dosta novca od TV prava i marketinške djelatnosti. Ne vjerujem da bi me mogli plaćati u Drugoj ligi, ali ionako smo sezonu zaključili s istim razmišljanjem. Niti ja sebe vidim u Pescari, niti klub mene vidi u momčadi za sljedeću sezonu – jasno i direktno je kazao 22-godišnji Vukušić.

U godinu dana nije se naigrao u Pescari, momčadi koja je tako lagano ispala iz prvoligaškog društva. Kako danas procjenjuje odluku da se preselite na drugu stranu Jadrana?

- Što da vam kažem, na vlastitim greškama se najbolje uči. I moram dodati, dosta je bolno - iskreno je kazao Vukušić.

- Prošao sam godinu velikog iskustva, ali nažalost, s negativnim predznakom. Nije Pescara igrala nogomet koji je meni odgovarao. Uzeli su jednog napadača dvometraša, na njega nabacivali lopte. Zar je to nogomet? Znate koliko sam takvih prilika imao u cijeloj sezoni? Samo jednu. Jednu jedinu. Trebam li tome nešto dodati, ja mislim da ne trebam.

Smatrate li danas da je odlazak u Pescaru bio pogreška?

- Od prvog dana kada se pojavila opcija Pescara, stalno sam dvojio trebam li otići. Nećkao sam se, odugovlačio. Jasno je i zašto. Pretpostavljao sam što me čeka, borba za opstanak, novi klub u Prvoj ligi. Ali, ipak sam mislio da će biti bolja situacija. No, prevario sam se. Ali, nema povratka, tu sam gdje jesam i trebam se podići.

Nije Vukušića napustilo samopouzdanje. Dobro zna koji mu je cilj u karijeri, zna gdje je bio i tamo se želi vratiti.

- Moram pronaći klub u kojem ću opet zabijati. I vratiti se u reprezentaciju gdje sam bio prije šest mjeseci. Tek su mi 22 godine, cijela je karijera ispred mene.

U priči oko pronalaska novog kluba, uvijek ideja o povratku u Hajduk ispliva na površinu. Kroz posudbu, jasno, jer drugog oblika i nema.

- Realno govoreći, nije trenutak. Gledajući iz Pescare, na Poljudu sam imao život iz snova. Ali, moram ići dalje. Nisam se u Pescari naigrao prošle sezone, zato sam pun želje za nekim novim izazovom.

Gdje će Vukušić nastaviti karijeru još nije definirano, ali očito je u obostranom interesu pronaći novi klub. Pescara je spremna na raskid, ali dakako, uz odštetu.

- Rečeno mi je da je odšteta između 2 i 2,5 milijuna eura. Tko toliko plati, može otkupiti ugovor. Schalke? Ne znam ništa konkretnije osim da je interes Schalkea spomenut u medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:52