OVO JOŠ NISTE VIDJELI

FOTO, KAKAV POGLED Pogledajte nevjerojatnu interaktivnu zračnu panoramu New Yorka

Omogućava ‘prelet’ preko otoka Manhattan u New Yorku, pogled na neke od slavnih znamenitosti, i panoramski pogled na horizont grada
 Sergey Semenov

NEW YORK - Ruski fotograf Sergey Semenov dobio je prestižnu nagradu za fotografiju za ovu nevjerovatnu kompozitnu fotografiju Manhattana iz ptičje perspektive, na kojoj se vidi Central Park i neboderi koji ga okružuju.

Fotografija je izrađena iz interaktivne panorame koja omogućava ‘prelet’ preko otoka Manhattan u New Yorku, pogled na neke od slavnih znamenitosti, i panoramski pogled na horizont grada.

Interaktivna panorama izrađena je od tisuća fotografija grada uslikanih helikopterom za vrijeme ljeta 2011. godine. Potom je ta spojena panorama računalno ‘izravnana’ kako bi se stvorila 2D slika s kojom je Semenev osvojio nagradu za najboljeg amatera na međunarodnim Pano nagradama.

- Fotografiram pejzaže, sferne slike iz helikoptera, panorame od nekoliko gigapiksela, te manipuliram slikama u Photoshopu i pripremam ih za print u velikim formatima, opisao je Semenev svoj rad.

Semenev je inače magistrirao međunarodnu ekonomiju, u kojem polju i dalje radi kao konzultant, no kaže kako je ‘fotografija zarobila njegovo srce zauvijek.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:46