LOCIRAO I IZMJERIO

Američki ginekolog o 'svetom gralu' seksualnog zadovoljstva žena: G točka postoji, ali je vrlo, vrlo mala!

NIje ni čudno što ju je tako teško pronaći. Liječnici su dokazali kako G-točka zaista postoji, no njene su dimenzije male - 8.1mm sa 3.6mm sa 1.5mm, piše Daily Mail.

Američki ginekolog Adam Ostrzenski otkrio je erogenu zonu tijekom obdukcijskog pregleda Poljakinje koja je umrla od ozljeda glave.

Taj mali komad tkiva bogat živčanim završecima, uzrokuje u jednakoj mjeri i fascinaciju i frustraciju još od davnina.

Mnogo je znanstvenika i liječnika sumnjalo u postojanje G-točke, dok su je časopisi promovirali kao "sveti gral" seksualnog zadovoljstva žena.

Prije dvije godine, britanska studija dovela je do zaključka kako je G-točka samo dio ženske mašte, i tako obeshrabrili i časopise i seksualne terapeute.

No, nova studija tvrdi upravo suprotno - da mjesto ultimativnog ženskog seksualnog užitka postoji i da se nalazi na prednjem zidu vagine, u što su znanstvenici i prije sumnjali.

‘Ova studija mogla bi voditi boljem razumijevanju i poboljšanju seksualnih funkcija žena", rekao je Dr. Oztrenski.

Njegov tim u sljedećih nekoliko mjeseci planira provesti daljnja istraživanja na hormonima, kemijskim spojevima i živčanim završecima kako bi otkrili mijenja li se funkcija G točke ovisno o dobi.

"Oni koji imaju poteškoća u svom seksualnom životu moći će bolje razumjeti svoje biološke postavke, no za neke će postojanje G točke donijeti još veću tjeskobu i pritisak da dožive orgazam", smatra britanska seksualna psihologinja, Paula Hall.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 13:00