BORBA S 'URINATORIMA'

DA, IZUMILI SU ZIDOVE KOJI ODBIJAJU URIN Što ste javno urinirali, urinirali ste. Ubuduće bi vas to moglo koštati prljave odjeće i obuće

 Screenshot/YouTube

SAN FRANCISCO - Jedan od najpoznatijih američkih gradova, San Francisco, suočio se s nevjerojatnim problemom kojem su gradske vlasti stale na kraj s još nevjerojatnijim rješenjem.

Naime, gradske su vlasti devet javnih gradskih zidova prebojale bojom koja urin odbija natrag prema 'donoru', to jest njegovoj odjeći i obući.

Da, jedan od najvećih problema u San Franciscu je sve veći broj građana koji se 'olakšavaju' na javim mjestima čineći ih smrdljivima i vlažnima.

San Francisco Chronicle u petak je priopćio kako su se vlasti odlučile na taj potez ne bi jednom za svagda zaustavile uriniranje na javnom mjestu.

Na više je lokacija postavljen znak 'Stani! Ovo nije javni zahod. Molimo Vas da poštujete San Francisco i olakšanje potražite na prigodnom mjestu'.

Iako znak ne upozorava potencijalnog počinitelja da će mu 'zid uzvratiti udarac', upravo to će se dogoditi ukoliko ga pokuša prekriti urinom.

Vlasti su pokušale velikim kaznama, i do 500 dolara, zaustaviti javno uriniranje, no bez većih uspjeha.

Odbijajuća boja pokazala se učinkovitom u Europi gdje su u Hamburgu gradski oci njome premazali veći dio četvrti St. Pauli.

Pitanje je samo koliko će 'javnim urinatorima' trebati da shvate pod kojim kutem se moraju olakšati kako se ne bi zaprljali. U neku ruku vidjet će se tko je pazio na satovima geometrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:23