SKANDAL NA OI

Egipatski olimpijski tim dobio krivotvorenu Nike opremu: Sportaši troše vlastiti novac za opremu odgovarajuće kvalitete

 AP

Egipatski olimpijski tim dobio je krivotvorenu Nikeovu opremu. Tu je činjenicu prva iznijela u javnost Yomna Khallaf, koja nastupa u sinkroniziranom plivanju. Khallaf je na na Twitteru objavila da je dobila torbu s velikim Nikeovim logom, no da se na zatvaračima nalazi logo Adidasa.

Glavni tajnik Egipatskog olimpijskog odbora Motaz Sonbol izjavio je da je "šokiran" što oprema nije originalna, dok je Nike izrazio "zabrinutost" zato što su sportaši dobili opremu koja ne zadovoljava njegove standarde kvalitete.

Nikeov glasnogovornik je izjavio i da je tvrtka svjesna činjenice da je Egipatski olimpijski odbor odabrao nabavljača koji mu je navodno dostavio krivotvorenu robu i da je trenutno u pregovorima s Odborom i u potrazi za rješenjem problema.

No predsjednik odbora Gen. Mahmud Ahmed Ali brani odluku koja je dovela do krivotvorene robe. Objasnio je da je Odbor potpisao ugovor s kineskim nabavljačem zbog ekonomske situacije u kojoj se trenutno nalazi Egipat. No zbog te je odluke Khallaf bila primorana potrošiti više od 200 funta vlastitog novca na opremu zadovoljavajuće kvalitete.

Korisnici na društvenim medijima osuđuju ovaj incident kao "veliki skandal" i "sramotu".

Egipat na Olimpijskim igrama u Londonu predstavlja 112 sportaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 22:19