ČUDO TEHNIKE

FOTO, VIDEO Upoznajte 'Kuratusa': Futurističko vozilo-robot vrijedno 1,4 milijuna dolara

 YouTube

TOKIO - Japanska tvrtka Suidobashi Heavy Industry predstavila je prototip robota-vozila nazvan ‘Kuratus’, koji izgleda kao da je izašao iz japanskih crtanih filmova, poput ‘Ghost in the Shell’ ili ‘Neon Genesis Evangelion’.

Kuratus je vozilo na četiri noge s kotačima, u koje stane jedan čovjek-pilot, no njime se može upravljati i uz pomoć bilo kojeg 3G mobitela, ili izravno putem aplikacije za upravljanje, ili indirektno putem minijaturnog modela robota.

Dolazi ‘naoružan’ velikom količinom oružja, naravno ne pravog. Dvije rotirajuće strojnice s plastičnim mecima, lanser raketa na vodu, plastična ‘pandža’ …

Okidač za oružje je osmijeh - kamere unutar robota prepoznaju kada se pilot smije, i otvaraju paljbu.

Na robotu su pomične ruke i torzo, a četiri ‘noge’ mogu se koristiti u spuštenom ili podignutom modu. Ukupno ima oko 30 hidrauličkih zglobova.

Suidobashi namjerava ponuditi Kuratusa po cijeni od otprilike 1,4 milijuna dolara - 8,7 milijuna kuna, bogatim entuzijastima i ekscentricima koji bi se voljeli voziti u ovoj futurističkoj napravi, i ‘pucati’ po svojim prijateljima.

Modeli za prodaju nude se u 16 različitih boja, uključujući crnu i rozu, a među dodatnom opremom nudi se i držač za šalice.

Inžinjeri Wataru Yoshizaki i Kogoro Kurata predstavili su Kuratasa na Wonder Festivalu u Chibi, predgrađu Tokija, us pomoć atraktivne pilotkinje Anne. Njihovu prezentaciju okupljeni entuzijasti pozdravili su srčanim ovacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:59