ISPRAVAK

U vezi sa člankom objavljenim na portalu jutarnji.hr pod naslovom „Tatjana Dragović i Niko Kranjčar u vezi? Snimili ih na recepciji zagrebačkog hotela“ od dana 23. travnja 2013.g.

,,Ključne informacije iznijete na www.jutarnji.hr. dana 23. travnja 2013. godine pod naslovom,,TATJANA DRAGOVIĆ I NIKO KRANJČAR U VEZI Snimili ih na recepciji zagrebačkog hotela,, autora Marije Lokas netočne su i neosnovane. Netočno ie da su gospođa Tatjana Dragović i Niko Kranjčar u vezi, da između istih postoji ljubav, da su u bliskom odnosu, da su par te da je potvrda njihova bliskog odnosa fotografija snimljena u hotelu Westin 22. oiujka. Netočno je da se gospođa Tatjana Dragović iz bilo čega pokušala izvući navodima da jedva poznaje gospodina Niku Kranjčara, da istoj diskrecija nije jača strana te da su joj nogometaši slaba točka. Jednako tako je netočno da je gospođa Tatjana Dragović snimljena da bi u automobilu izmjenjivata poljupce i nježnosti s nogometašem Markom Šimićem, te da je s istim kao par zaljubljeno šetala i rolala po Jarunu. Netočno je da je gospođa Tatjana Dragović u bilo kakvoj vezi s rastavom gospodina Nike Kranjčara i gospođe Simone Kranjčar.''

Objavom navedenih netočnih informacija postupljeno je suprotno osnovnim postulatima novinske profesije te nisu postojali uvjeti za njihovu objavu sukladno pozitivnim odredbama navedenog Zakona o medijima. Prije objave navedenih netočnih informacija niti nakladnik, niti autor nisu kontaktirali gospođu Tatjanu Dragović niti tražili dopuštenje za objavu istih.

Gospoda Tatjana Dragović nije u nikavoj vezi niti u bilo kakvoj vrsti odnosa s gospodinom Nikom Kranjčarom niti je ista bila u vezi s gospodinom Markom Simićem.

Na kraju se navodi kako je objavom navedenih netoönih informacija o navodnoj ljubavnoj vezi gospođe Tatjane Dragović i gospodina Nike Kranjčara koju vezu se čak dovodi u vezu s rastavom braka gospodina Nike Kranjčara i gospođe Simone Kranjčar, te objavom netočnih informacija kako je gospođa Tatjana Dragović prethodno bila u vezi s nogometašem Markom Šimićem pa da joj diskrecija stoga nije jača strana i slično (a kako je navedeno) nanijeta teška šteta dostojanstvu, ugledu i časti gospođe Tatjane Dragović. Sukladno navedenom ista zadržava pravo na objavu ispravka ostvarivati i sudskim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 07:51