SAM U PUSTINJI

IZGUBLJEN U DIVLJINI Australac (40) preživio 28 dana jedući samo voće, školjke i leptire!

Stephen Currie (40) proveo je 28 dana izgubljen u australskoj divljini, a preživio je jedući samo svježe školjke, voće i leptire! Na kraju ga je pronašlo lokalno stanovništvo deset kilometara zapadno od grada Chillagoe i to tjednima nakon što je policija odustala od potrage za njim.

Nestali je pronađen odjeven odjeven samo u kratke hlače, bez cipela i ikakve zaštite za glavu koja mu je bila potrebna s obzirom da su u zadnjih mjeseca dana u Australiji vladale paklene vrućine. Također nije ima niti namirnice. Tijekom svog lutanja divljinom izgubio je 15 kilograma.

Ovaj Australac je nestao 29. prosinca, a njegov nestanak je u potpunosti zbunio policiju koja je intenzivno tragala za njim po divljini Queenslanda, uključujući i rudnike te pećine koje se nalaze u tom području.

Početkom siječnja policija je prekinula potragu za njim jer su izgubili svaku nadu da će ga pronaći. Kada je napokon pronađen ispričao je kako je krenuo u šetnju te da se izgubio u divljini. Probao je pratiti rijeku Walsh koja ide prema gradu, ali se ponovno izgubio.

Poslije toga je prepričao kako je pokušao naći stazu kojom se kreću ljudi u toj divljini, a na jednom takvom izletu su ga otkrili stanovnici lokalnog naselja.

Tijekom svog iskušenja, Currie je spavao na krevetu koji je napravio od kore, te se kretao u blizini rijeke koja mu je omogućila vodu i hranu.

- Ovo je nevjerojatno. Tako mi svega mislio sam da je gotov. Svakih par dana čuo sam se s njegovom majkom i obitelji koja živi u Victoriji. Bili su izvan sebe - rekao je istražitelj Vince Marcel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:49