ODLUTAO S ČETIRI GODINE

VIDEO: PRONAŠAO SVOJ DOM UZ POMOĆ GOOGLE EARTHA Izgubljeni dječak nakon 25 godina vratio se majci

 Screenshot

Saroo Brierley bio je siromašan dječak koji je odrastao u ruralnom dijelu Indije, sve dok se slučajno kao četverogodišnjak nije ukrcao na vlak koji ga je odveo kilometrima daleko od kuće.

Bio je sam i nije znao jezik, kao ni otkud je došao. Pokušavajući naći put do kuće umalo se utopio, a umalo ga je i oteo muškarac koji ga je htio prodati kao roba. Morao je prositi kako bi preživio sve dok ga nije spasilo sirotište, a potom usvojila obitelj iz Australije. Od tada je rastao u australskom gradu Hobart i uživao u blagodatima zemlje svojih posvojitelja, no nikako nije mogao, niti htio, zaboraviti svoju rodnu zemlju.

Diplomirao je menadžment i zaposlio se u obiteljskoj firmi, no nikad se nije prestao nadati da će jednom pronaći svoje korijene.

- u glavi sam imao slike grada u kojem sam odrastao, ulica kojima sam nekoć lutao i lica moje obitelji - kazao je Brierley koji je godinama gledao karte tražeći neki znak.

Bio je ustrajan na tome da sazna odakle dolazi te je započeo virtualnu odiseju - sate i sate provodio je na Google Earthu, sve dok nije prepoznao svoj rodni grad, rijeku, vodopad i ulice koje su ga dovele do njegovog doma i majke.

- Izgledala je puno manje nego što sam je pamtio. No ona je krenula prema meni, i ja sam krenuo prema njoj... emocije, suze... bilo je to poput nuklearne fuzije - kazao je Brierley.

Susret s obitelji 2012. godine popratili su mediji diljem svijeta, a on je sada sročio čitavu priču u knjizi 'A Long Way Home' (Dug put do kuće), objavljenoj ovog tjedna.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 23:23