HRVATSKA - VB 37-14

Kate Middleton gledala jači trening Hrvatica protiv Britanki, u četvrtfinalu nas čekaju Španjolke!

U posljednjoj utakmici skupine Hrvatska je pobijedila Veliku Britaniju s 37-14 i zacementirala drugo mjesto u skupini. U četvrtfinalu igramo protiv Španjolske

Hrvatske su rukometašice u utakmici posljednjeg kola natjecanja po skupinama protiv domaćina Velike Britanije imale samo malo jači trening, pobijedile su s visokih 37-14.

Britanija uopće nije tako velika, kako joj to samo ime kaže, barem kad je o rukometu riječ. Bilo o ženskom, bilo o muškom. Njihova muška i ženska reprezentacija na rukometnim turnirima sudjeluju samo zato jer su domaćini Igara. Britanke su ta reprezentaciju skupljene praktično “s ceste” nakon što se saznalo da će London biti domaćin OI jer se ozbiljni rukomet na Otoku niti ne igra. Uoči utakmice postavljalo se samo pitanje s kolikom će razlikom naše pobijediti. Pokazalo se da i one, kao i njihovi muški kolege, u Londonu zaista uživaju u rukometu pa domaćim amaterkama nisu dale nikakav popust.

Crnogorke su ih pobijedile sa 12 razlike, Ruskinje su im zabile 21 viška, Brazilke 13, djevojke iz Angole samo šest. Izabranice Vladimira Canjuge otišle su korak dalje, dobile sa 23 viška i imale pravi pucački trening koji će im dobro doći za predstojeće četvrtfinale koje je na rasporedu u utorak. Iako je u drugom poluvremenu odmarao najbolje igračice Penezić i Tatari i koristio one koje su tijekom turnira manje bile na terenu, njegove igračice nimalo nisu spustile tempo.

- Budemo li ovako igrale, s ovakvom obranom, svakog možemo pobijediti - rekla je Dijana Jovetić.

Andreja Penezić dodala je da je pred njima “utakmica života”:

- Pokazale smo da možemo svakoga dobiti, možemo to pokazati i u četvrtfinalu…

Još se jednom ovdje u Londonu, nakon SP-a u Brazilu, pokazalo kako Canjuga ima “zlatne ruke”. Čega god se prihvati, to dobro izgleda. On je najprije do brojnih medalja doveo brojne generacije klinaca, hrvatskih rukometaša, a sada je preuzimanjem ženske seniorske reprezentacije najavio da se naše cure spremaju stopama svojih muških kolega. Bez obzira na ishod četvrtfinala, podigao ih je za još jednu kvalitativnu stepenicu. Ako pak u utorak izbore još jednu pobjedu, a nije to nemoguće, posebno nakon pobjeda nad Rusijom i Crnom Gorom, razloga za slavlje bit će napretek. Ulazak u polufinale i borbu za odličje na njihovom prvom nastupu na OI u povijesti bio bi nevjerojatan podvig. Nema razloga da barem još malo ne sanjamo, cure su to apsolutno zaslužile.

- Ponosan sam na sve svoje cure, svejedno mi je tko dolazi u četvrtfinalu - kratko je rekao Canjuga prije nego što je saznao tko ih čeka u četvrtfinalu…

VELIKA BRITANIJA - HRVATSKA 14:37 (6:17)

LONDON. Dvorana Copper Box; Suci: Carlos Maria Marina i Dario Leonel Minore (Argentina)

V.BRITANIJA: Hargreaves, Mayes; Lam-Moores 1, Van der Weel 1, Heglund 2 (1), McCglaund 1, Jukes 2, Goodwin, Fairbrother 3, Byl, Leuthold, Palies 2, Fudge, Gerbron 2 (1)

HRVATSKA: Grubišić, Jelčić; Tatari 1, Jovetić 5, Šerić 5, Gaće 2, Pušić-Koroljević 1, Horvat 3, Franić 3, Penezić 2, Lovrić 2, Zebić 4 (3), Milanović-Litre 4, Bašić 5.

SEDMERCI: Hrvatska 3/3 V.Britanija 3/5

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, V.Britanija osam minuta

REZULTATI:

V.Britanija - Hrvatska 37:14

Brazil - Angola 29:26

Crna Gora - Rusija 25:25

LJESTVICA:

1. Brazil 5 4 0 1 137:122 8

2. Hrvatska 4 4 0 1 145:115 8

3. Rusija 5 3 1 1 151:125 7

4. Crna Gora 5 2 1 2 137:123 5

5. Angola 5 1 0 4 132:142 2

6. V. Britanija 5 0 0 5 91:166 0

HRVATSKA - VELIKA BRITANIJA 37-14

Kraj utakmice!

Hrvatska razlika je narasla na +20.

U drugom poluvremenu Britanke i pružaju nekakav otpor, ali razlika i dalje raste...

Britanke su zabile gol nakon 17 minuta i izazvale ovacije dvorane. Inače, razlika raste iz minute u minutu i na poluvremenu je čak +11. Vesna Milanović-Litre i Jovetić su postigle po četiri gola, a vratarka Jelčić ima 10 obrana.

Iako su se Britanke u jednom trenutku vratile na gol-razlike, Hrvatska se brzo probudila i ekspresno napunila gol domaćih igračica.

Već od samog početka situacija se dobro razvija sasvim solidno za našu vrstu. Nakon prvih desetak minuta Hrvatska drži sigurno vodstvo od tri pogotka prednosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:52