ŽIVOT NA DVORU

KRALJ SVAZILANDA ODABRAO 15. SUPRUGU ZA HAREM Tri su već pobjegle od potentnog vladara

Msvati III je postao malo oprezniji kad su supruge u pitanju jer su mu iz dvorca pobjegle čak tri supruge koje su nakon toga iznijele stranim medijima niz kompromitirajućih skandala o životu uz potentnog kralja
 AFP

Msvati III., kralj male južnoafričke države Svazilend odabrao je svoju novu, već 15. suprugu za harem (neki pak izvori tvrde da se radi ipak tek o 14. supruzi), 18-godišnju ljepoticu i pobjednicu natjecanja za Miss kulturno naslijeđe, Sindiswu Dlamini.

No, po zakonima te apsolutističke kraljevine – kraljeva supruga se postaje, ne s danom vjenčanja, nego kada dvor objavi da je nova kraljica – trudna.

Inače, 45-godišnji Msvati III. vlada zemljom od 1986. godine, a jedan je i od najbogatijih ljudi (osobno bogatstvo mu se procjenjuje na 200 milijuna eura) u zemlji u kojoj, prema podacima UN-a, čak 70 posto stanovništva živi ispod crte siromaštva.

Osim toga, Msvati III. je postao malo oprezniji kad su supruge u pitanju jer su mu iz dvorca pobjegle čak tri supruge koje su nakon toga iznijele stranim medijima niz kompromitirajućih skandala o životu uz potentnog kralja.

Tako je jedna dokopavši se JAR-a govorila o fizičkom i psihičkom mučenju koje je trpjela na dvoru, a kraljeva supruga Notando Dube bila je fizički kažnjena nakon što je inflagranti uhvaćena u krevetu s ministrom pravosuđa i jednom od najbližih kraljevih prijatelja.

Mediji ne navode što se dogodilo pustopašnom ministru koji je nabio rogove njegovom veličanstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:53