NEVJEROJATAN ZLOČIN

MORBIDAN PRIZOR ZAPANJIO POLICIJU Sin oca raskomadao pa od njega napravio stalak za TV

Police tape marks off the front of a residential address in High Wycombe, Buckinghamshire, north west of London, on November 8, 2014, in connection with the arrest of four anti-terror suspects. Police in London said on November 7 they had arrested four men in connection with an alleged Islamist plot, which media reports said was planned for British soil. Three suspects were detained in west London and one in High Wycombe, north west of the capital. AFP PHOTO / LEON NEAL
 LEON NEAL / AFP

Britanski mladić (28) šokirao je javnost likvidiravši vlastitoga oca na vrlo bizaran način.

Ubio ga je i raskomadao, a potom da je dijelove njegova tijela uredno spakirao u plastične kutije i koristio ih kao stalak za TV. Ovih dana počelo je suđenje za stravično ubojstvo na sudu u Winchesteru, na kojemu su se mogli čuti svi detalji zločina.

Nathan Robinson je uz pomoć noža marke Stanley i pile izrezao tijelo Williama Spillera (48), koji je težio čak 160 kilograma. Ubojstvo se dogodilo u stanu u Bournemouthu, u kojemu su zajedno živjeli.

Istoga dana, malo kasnije, jedan je susjed uočio ružičastu tekućinu koja je curila sa stropa njegove kupaonice.

Prije toga, čuo je prepirku između oca i sina.

- Misliš li ti da ću ja tebe financirati cijeli život?, navodno je otac rekao sinu.

Tužitelj je nazočnima u sudnici rekao da je Robinson ubio svoga oca, inače taksista, 16. svibnja nakon svađe oko novca.

Mladić je mjesto zločina očistio uz pomoć parnog čistača, a kupio ga je nakon počinjenja zločina.

Kada se susjed otišao otišao interesirati za ružičastu tekućinu, vrata mu je otvorio smireni i sabrani Nathan, koji svojim ponašanjem nije odavao što se upravo dogodilo.

Tužiteljstvo tvrdi da je mladić u idućih nekoliko tjedana pokušao prikriti tragove ubojstva. Čak si je sastavio listu zadataka, na kojoj je stajalo da mora platiti stanarinu te da je koristio očev mobitel kako bi stvorio iluziju da je on još uvijek živ.

Tek mjesec dana kasnije otkriveno je tijelo ubijenoga Williama Spillera.

Njegov je nestanak prijavila njegova partnerica Glenys Molyneaux.

Po ulasku u stan policija je ugledala stravičan prizor. Osjetili su odvratan smrad, hodnik koji vodio do stana bio je pun rojeva muha.

Mladić je ukrao oko 10.000 eura koji su pripadali njegovu ocu i dan nakon zločina otišao u posjet prijateljima u Glasgow gdje je na piće, hranu i tulumarenje potrošio 370 eura. Potom si je očevim novcem platio vikend u hotelu u Bristolu, gdje je s majkom proveo veganski vikend.

Kada ga je policija došla uhititi, živio je u majčinu stanu.

- Je li ovo neka šala?, upitao je policajce.

Istragom je također utvrđeno kako je Nathan Robinson dugovao ocu čak 45.000 eura.

Nathan Robinson priznao je da je usmrtio svoga oca i da je raskomadao njegovo tijelo, ali je odbacio optužbe za ubojstvo.

Priznaje ubojstvo bez predumišljaja u stanju smanjene ubrojivosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:57