U OČEKIVANJU ČUDA

'NIJE MRTAV, MEDITIRA U HLADNJAKU I ŠALJE NAM PORUKE' Zamrznuli tijelo duhovnoga vođe jer vjeruju da će oživjeti

A hoarding featuring an image of Indian spiritual leader Ashutosh Maharaj stands outside the Divya Jyoti Jagrati Sansthan in Nurmahal on the outskirts of Jalandhar on March 11, 2014. An Indian guru declared dead has been in a deep freezer in his ashram for nearly six weeks with followers confident he will return to life to lead them, his spokesman said. Devotees placed Ashutosh Maharaj, whom authorities declared clinically dead on January 29, in the freezer and have been watching over his body in the sprawling ashram in a small town in northern Punjab state. AFP PHOTO/Shammi MEHRA
 SHAMMI MEHRA/AFP

Indijskoga duhovnog vođu, koji je proglašen mrtvim prije šest tjedana, njegovi su sljedbenici smjestili u hladnjak jer vjeruju da će oživjeti.

Ashutosh Maharaj, vođa Misije božanske svjetlosti je u stanju samadhija, najvišem stupnju meditacije i šalje nam poruke, tvrde njegovi sljedbenici.

Glasnogovornik misije Swami Vishalanand tvrdi da njegovi štovatelji sada očekuju da on okonča svoju meditaciju te izađe iz hladnjaka koji se nalazi u gradu Nurmahal, u indijskoj državi Pundžab. U iščekivanju njegova povratka u život sljedbenici preminuloga gurua meditiraju i održavaju religijske seanse.

Odluku da ga se smjesti u hladnjak pokušao je na sudu osporiti njegov bivši vozač, koji je tvrdio da je to učinilo nekoliko sljedbenika koji žele ugrabiti dio njegove imovine.

Sud je odbacio njegove tvrdnje nakon što je vlada Pundžaba odlučila da je Ashutosh Maharaj klinički mrtav te da njegovi sljedbenici imaju pravo odlučiti što žele učiniti s njegovim tijelom. Niti policija se ne želi miješati u slučaj tvrdeći da poštuju odluku suda.

Ashutosh Maharaj preminuo je od srčanog udara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 14:22