DAR OD BOGA

OVAJ VIDEO GANUT ĆE VAS DO SUZA Beskućnik koji ne zna čitati note oduševljava virtuoznim sviranjem klavira

David Allen Welsh, 50-godišnji beskućnik, svaki dan iznova oduševljava posjetitelje dućana s rabljenom robom virtuoznim sviranjem klavira. Njegove bravuroze na klaviru dovode slušatelje do suza, a mnogi ne znaju da su njegovi smrznuti prsti deformirani su nakon višegodišnjeg života na ulici, te da nikada nije naučio čitati glazbene note.

Većinu života proveo je u vlakovima i skloništima za beskućnike u Iowi te Sjevernoj i Južnoj Dakoti, nakon što je ostao bez doma u dobi od 6 godina. Prije 10 godina skrasio se u Vancouveru gdje je počeo posjećivati dućan s rabljenom robom kako bi dvaput mjesečno svirao piano.

Naučio je svirati klavir u djetinjstvu, svirajući na posuđenim instrumentima u skloništima za beskućnike. Glazbene entuzijqste zadivljuje svojim majstorskim sviranjem, a nikada u životu nije naučio čitati note.

- Ne znam svirati, ali mi se sviđa ono što čujem u glavi. Ponekad uopće ne znam koje tipke dodirujem, samo zatvorim oči. Jednostavno se prepustim i puštam da me glazba vodi, objasnio je za ABC News.

Kupac koji živi u susjedstvu dućana oduševljen je Welshovim majstorijama.

- Kada sam ga prvi put čuo, pio sam kavu. Istog trenutka sam se zagrcnuo, sve je počelo izlaziti na nos. Krenule su mi suze kada sam vidio kako prebire po tipkama, izjavio je ljubitelj klasične glazbe.

Welsh kaže da mu je glazbeni dar pomogao u teškim trenucima. Kaže kako mu se ponekad čini da njegove prste pokreće božanska sila.

- Obično sjednem za klavir, zatvorim oči i kažem 'Tata, učini što inače činiš, to je tvoj dar, govori Welch te nastavlja:

- Kao da je sveti duh ušao u zgradu. Riječ je o radosti koja nadilazi svaki razum. Eto tako se ja osjećam kad sviram. Ljudi koji me slušaju dožive slično duhovno iskustvo, ispričao je talentirani beskućnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:43