PANIKA U SAD

PRLJAVI ZUBAR IZAZVAO POŠAST 7.000 pacijenata dobilo obavijest da su se kod zubara možda zarazili AIDS-om

 Robert Mihaljević

Pacijenti stomatologa u američkoj Oklahomi primili su pismo Stomatološkog odbora kojim ih se obavještava da postoji mogućnost da su se zarazili hepatitisom i AIDS-om.

Naime, dvije klinike stomatologa dr. Scotta Harringtona bile su toliko nečiste da ih je Stomatološki odbor nakon inspekcije proglasio potencijalnim mjestom zaraze pacijenata . Do inspekcije je došlo kad je utvrđeno da je jedan od pacijenata dr. Harringtona zaražen hepatitisom C i to najvjerojatnije za vrijeme oralnog kirurškog zahvata.

Na adresu 7.000 pacijenata koji su posjetili Harringtonovu ordinaciju poslana su pisma u kojima je stajalo kako bi se trebali testirati na AIDS, hepatitis B i hepatitis C zbog nehigijenskih uvjeta u kojima su vršeni zahvati u ove dvije klinike.

U izvješću inspekcije se navodi kako su u ordinaciji dr. Harringtona pronađeni zahrđali instrumenti i potencijalno kontaminirane ampule s lijekovima.

Dr. Scott Harrington je zubar već 36 godina, a nakon što su se otkrile sve kompromitirajuće pojedinosti o njegovom radu , dobrovoljno je predao svoju dozvolu za rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 22:58