ODMAH JE DOBIO OTKAZ

Razotkriven najveći internetski trol: Stajao je iza kontroverznih foruma o silovanju, incestu i slikama mrtve djece

Michael Brutsch (49), iz teksaškog Arlingtona, pod nadimkom Violentacrez bio je najaktivniji član popularne internetske stranice Reddit, sve dok stranica Gawker nije otkrila njegov pravi identitet. Tako je razotkriven čovek koji je stajao iza najkontroverznijih foruma, posvećenih silovanju, incestu, slikama mrtve djece...

U manje od 24 sata nakon što je urednik Gawkera Adrian Chen otkrio njegov identitet, Brutsch je dobio otkaz u jednoj financijskoj kompaniji. Prije nego je njegov tekst objavljen, Chen je napisao da ga je Brutsch preklinjao da mu ne otkrije identitet, strahujući da bi mogao izgubiti posao i kao posljedicu moućnost da othranjuje svoju obitelj.

- Žena mi je invalid, imam hipoteku na kuću. Ako se ovo pročuje, to će se negativno odraziti na moje zaposlenje. Jednostavno, volim zezati ljude u slobodno vrijeme - rekao je Brutsch.

U telefonskom razgovoru Brutsch je priznao da je kao korisnik Reddita pod imenom Violentacrez stvarao ili sudjelovao u kreiranju datoteka s pornografijom ili slikama nasilja. Čim je saznao da će biti otkriven, izbrisao je svoj profil i sada koristi ime 'mbrutsch'.

Nakon što je izgubio posao, Brutsch je na Redditu napisao:

- Ništa se ne može usporediti sa životom u Americi, kada imaš ženu invalida i nemaš zdravstveno osiguranje jer je vrlo skupo. Tko si može priuštiti osiguranje koje je pet puta veće od njegovih primanja u trenutku kad izgubi posao? Samo bogati. Imam ušteđevine za otprlike tri tjedna, nadam se da ću izdržati do kraja mjeseca,

Brutsch je na Redditu postavio svoj žiro račun kako bi korisnici Reddita mogli uplatiti dobrovoljni prilog pošto je sada nezaposlen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:24