SKANDALOZNI STAVOVI

SKANDALOZNA IZJAVA HRVATSKOG PSIHIJATRA 'Ponekadpacijenti kažu da ih je nešto opsjelo. Za njih je dobar egzorcizam'

 YouTube/Screenshot

- Nekada su religija i znanost isključivali jedni druge. No, danas mi sve više surađujemo i to na području egzorcizma. Vidite, nekada medicina nema jasne odgovore, a ponekad nam sami pacijenti kažu kako osjećaju da ih je nešto opsjelo, kazao je to jedan od vodećih hrvatskih psihijatara i predstojnik Klinike za psihijatriju KBC Zagreb, prof. dr. sc. Miro Jakovljević u HRT-ovoj emisiji 'Spektar'.

- Primjerice, pogledajte kroz povijest i zapitajte se je li Hitler bio opsjednut? Ako pogledate njegove oči i izraze lica naći ćete jasne dokaze da je u njemu čisto zlo, da je na neki način bio opsjednut. Neki tvrde da je u njemu bio sam Sotona, rekao je ugledni psihijatar.

- Neki pacijenti imaju jasno izraženi osjećaj da je u njima zloduh. Naravno, u takvim situacijama uvijek diferencijalno dijagnostički moramo voditi računa da se možda radi i o shizofreniji. No, nekada sami simptomi ukazuju da se radi o nečem drugom, kazao je te je dodao kako se vrlo često u liječenju pacijenata dobrom suradnjom liječnika, psihijatara, psihologa, teologa odnosno svećenika postiže daleko bolji rezultat, rekao je prof. dr. Jakovljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:58