PROBLEMI S DEMONIMA

Zbog velike potražnje uveli vruću liniju za egzorcizam: Dnevno jedan svećenik zaprimi i do 120 poziva

RIM - U posljednjih 15 godina povećao se broj onih koji traže pomoć egzorcista, stoga je crkva u Milanu osigurala dvostruko veći broj svećenika.

- Liniju smo uveli zbog sve većeg broja ljudi koji su se nakon nedjeljnih misa žalili da njima vladaju nečiste sile. Otkrili su nam kako bi im bilo puno lakše kad bi češće imali priliku razgovarati sa svećenicima, a ne samo nedjeljom. Tako smo se sjetili da bi s njima kontakt mogli uspostaviti telefonom, objasnio je monsinjor Angelo Mascheroni, glavni egzorcist iz Milana još od 1995. godine.

Monsinjor Angelo Mascheroni dodao je kako jedan egzorcist dnevno zaprimi i do 120 poziva, što je previše.

- S obzirom na nedostatak vremena za svaku osobu možemo dati samo kratki blagoslov, što nikako nije dovoljno. Trebali bi imati dva do četiri sastanka na dan, sve ostalo je previše, rekao je.

'Svaki dan imam viziju da živa gorim. U tom ludilu koje me svlada počnem daviti svoje bližnje. Molim vas, pomozite mi, zavapila je žena u slušalicu', samo su neki od poziva koje egzorcisti prime svakog dana.

No, ipak kažu kako ih više zovu roditelji koji imaju problema s djecom jer ne žele ići u školu, drogiraju se ili su nasilna. Zovu ih svi, muškarci, žene i mladi različitog stupnja obrazovanja.

- Pojedini roditelji ne mogu izaći na kraj s tinejdžerima i njima pomažemo, iako tu u pitanju nije pravi demon, objasnio je Mascheroni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:29