TRAŽI MILIJUNE DOLARA

UDOVAC TUŽI AVIOKOMPANIJE 'Moju suprugu odbili su primiti u avion jer je predebela i tako ju osudili na smrt'

 Screenshot

Udovac Janos Soltesz (57) podigao je optužnicu protiv tri aviokompanije i traži šest milijuna dolara odštete zbog smrti svoje žene jer je umrla nakon što su joj rekli da je predebela da leti avionom.

Vilma Soltesz, koja je težila 185 kilograma, umrla je u vikendici u Mađarskoj nakon što joj Delta, KLM i Lufthansa 2012. nisu dopustili da se nazad ukrca na avion za New York.

Gojazna Soltesz se, naim, nalazila u invalidskim kolicima nakon što joj je zbog dijabetesa bila amputirana noga, a i bubrezi su otkazivali poslušnost.

Par je u rujnu 2012. krenuo iz svog doma u Bronxu na odmor u Mađarsku. Aviokompanija Delta Air Lines tada je osigurala dva sjedala za Vilmu i jedno za njezinog supruga te su sigurno sletjeli u drugu državu.

U listopadu Vilma je završila u bolnici u Mađarskoj, no ubrzo su ju otpustili i kazali joj kako može odletjeti kući no da se javi svom liječniku čim stigne.

Par je dva tjedna kasnije pokušao napustiti Budimpeštu s KLM Royal Dutch Airlines kompanijom na isti način kako su i došli. No, kapetan ih je zamolio da se iskrcaju nakon što se Vilma borila da pređe iz kolica u za nju predviđena sjedala.

Nakon što su na aerodromu čekali još pet sati, par se odvezao u Prag kako bi ulovili Deltin let za koji su bili sigurni da će sve dobro proči pošto su s istom aviokompanijom i došli u Mađarsku.

No Delta nije imala adekvatna kolica da prenesu Vilmu do sjedala te su kazali kako ništa ne mogu učiniti po tom pitanju.

22. listopada, nakon što su liječnici i vatrogasci uspjeli ukrcati Vilmu u Lufthansin let, kapetan je zamolio par da napuste avion pošto 'drugi putnici trebaju uloviti vezani let i ne smiju kasniti više ni sekunde'.

Iscrpljena i bolesna Vilma Soltesz legla je u krevet kad se par vratio u svoju vikendicu u Veszprem. Umrla je dva dana kasnije, a čak devet dana prošlo je od zakazanog pregleda kod liječnika u New Yorku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 20:39