IZAZVALI VAL KRITIKA

VIDEO: PREDEBELI DA BI RADILI Bračni par nema posao, ali žive od 20.000 kuna socijalne pomoći

 Channel 5

Stephen Beer i Michelle Coombe, koji zajedno imaju 343 kilograma, zahvaljujući socijalnoj pomoći koju u Velikoj Britaniji primaju jer su pretili da rade, potrošili su oko 30 tisuća kuna na svoju svadbu.

Svakog mjeseca dobivaju oko 20 tisuća kuna socijalne pomoći jer imaju bolest metabolizma - medicinski izraz koji objedinjuje kombinaciju pretilosti, dijabetesa i visokog krvnog tlaka. Priču o ljudima poput Stephena i Michelle koji žive od socijalne pomoći jer su pretili da bi radili, snimila je TV postaja 'Channel 5' pod nazivom 'Benefits: Too Fat To Work'.

Upravo u prvoj epizodi pojavljuje se Stephen koji ima 197 kilograma te tad još njegova buduća supruga, šesta po redu, Michelle koja ima 146 kilograma. Iako je Stephen do prije nekoliko godina radio, tvrdi kako nakon srčanog udara više nije sposoban za posao, a Michelle pak nikad nije imala posao.

Iako oboje boluju od dijabetesa i povišenog krvnog tlaka, to ih nije spriječilo da pred kamerama planiraju na svadbi poslužiti svoje omiljene slastice na meniju - punjenu puricu, kebab, tortu od sira ili čokolade te sladoled.

Valja istaknuti kako Stephena i Michelle zbog njihove pretilosti svakog dana posjećuje kućna njegovateljica koja ih kupa i presvlači, a oni se pak sami nedjeljom najradije počaste velikim porcijama brze hrane omiljenog dostavljača.

Tvrde da ne mogu naći posao jer njihovi potencijalni poslodavci imaju predrasude prema pretilim ljudima, a Stephen zbog svoje kilaže čak nije u stanju ni stajati duže od pet minuta. Štoviše, nakon što su se on i Michelle vjenčali u gradskoj vjećnici, tijekom proslave s gostima u restoranu, Stephenu je pozlilo pa ga je vozilo hitne pomoći moralo odvesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 11:04