CRNA ZVIJER

VIDEO, FOTO Tvorac prvog Batmobila nudi ga na prodaju: 'Mislim da je sad vrijeme da netko drugi uživa u njemu'

Vozilo koje je koristio prvi filmski i televizijski Batman, Adam West, bit će ponuđeno na prodaju na aukciji
 AP Photo/Courtesy Barrett-Jackson/George Barris

Originalni ‘Batmobil’ - vozilo koje je koristio prvi filmski i televizijski Batman Adam West, bit će ponuđen na prodaju na aukciji.

Automehaničar George Barris, stručnjak za prerade automobila, kupio je starog Lincolna Futuru za samo jedan dolar 1965., i potom ga je preradio u crnu zvijer koja je služila ‘Vitezu Tame’. Prerada je trajala 15 dana i koštala 15.000 dolara, a Barris je ostao vlasnik vozila.

Barris, danas 87-godišnjak, odlučio je ponuditi automobil na aukciji, a očekuje se da će cijena narasti na ‘nekoliko milijuna’.

- Mislim da je to navrijedniji auto na svijetu, i da se ljudi jako vesele kad ga vide. Dizajnirao sam Batmobil, pokazao ga cijelom svijetu, no mislim da je sad vrijeme da netko drugi uživa u njemu.

Aukcijska kuća Barret Jackson nada se da će Batmobil na aukciji postići cijenu koja će ga postaviti na listu najskupljih automobila televizije i filma.

Aston Martin DB5 kojeg je vozio Sean Connery kao James Bond u filmu ‘Goldfinger’ prodan je za 2,6 milijuna funti na aukciji prije tri godine, dok je Ford GT40 kojeg je vozio Steve McQueen u filmu ‘Le Mans’ prodan za 6,5 milijuna ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:56