SNAGA POLJUPCA

VIDEO: MOŽETE LI SE ZALJUBITI U NEZNANCA? Potpuni stranci strastveno se ljubili s povezima preko očiju, rezultat ih je iznenadio

 Screenshot/YouTube

Jordan Oram, snimatelj iz Toronta, želio je otkriti mogu li osobe razviti međusobne romantične osjećaje na temelju samo poljupca uz uvjet da se prije tog poljupca ne pogledaju oči u oči.

Slijedeći primjer sličnih videa koji su strance stavljali u situacije da se prvi put ljube ili prvi puta razodijevaju , Oram je okupio osam stranaca, odnosno četiri para te im je dao jednostavne upute: prvo se poljubite, a potom se upoznajte.

'Htjeli smo vidjeti što bi se dogodilo kada biste upoznali osobu u koju ste se zaljubili nakon prvog poljupca', rekao je Oram dodavši da je svjestan videa koji su parodirali ovakve snimke te da je htio da njegov bude ozbiljan, odnosno da ne bude parodija.

Video pokazuje kako se osam volontera, podijeljenjih u četiri para i s povezima preko očiju, prvi puta susreću, kratko razgovaraju te se pitaju kako će se ljubiti 'ako ništa ne vide'. Nakon kratke izmjene imena i priča o tome kako su stigli na snimanje, svaki od volontera se približi svojem paru i eksperiment započne.

'Nisi tako niska kako sam mislio', rekao je jedan muškarac svojoj partnerici kroz smijeh, dok je druga žena, nakon što joj je rečeno da ne može skinuti povez, s oklijevanjem pristupila svojem partneru. No, kada su se približili i kada je samo ljubljenje počelo bili su puno opušteniji. Kod nekih su se parova mogle vidjeti i iskrice.

'Možeš me primiti, znaš?', rekla je jedna djevojka svojem partneru. 'A mogu?', rekao je muškarac uzbuđeno, na što se djevojka nasmijala.

Parovi su se većinom ljubili sporo, a intenzitet je varirao, no prema kraju videa svi su parovi bili jako bliski. 'Ajmo još jednom, ajmo još jednom', moglo se čuti od jedne djevojke koja je očito bila zadovoljna vještinom svog partnera (ili je možda bila nezadovoljna sa svojim pokazanim sposobnostima).

Kada je ljubljenje završilo i kada su povezi skinuti, neugodnosti koje su nestale tijekom ljubljenja ponovno su se vratile, pokazujući da je upoznavanje oči u oči ipak jedno od važnijih prilikom razvijanja romantičnih osjećaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:15