VLASTI SU ZGROŽENE

VIDEO: NOVA POMAMA MEĐU TURISTIMA Goli trče spomenikom s liste UNESCO-a pa se time hvale na YouTubeu

 YouTube

Čini se da strani turisti sve više vole pokazivati svoja gola tijela na ruševinama drevnog grada Machu Picchu, a peruanska vlada nikako da tome stane na kraj.

Četvorica mladića, dva Australca i dva Kanađanina, uhićeni su u srijedu na ruševinama drevnog grada Inka Machu Picchu nakon što su se tamo slikali goli, javljaju agencije.

Turisti u 20-im godinama života uhićeni su u okviru napora peruanskih vlasti da se obračunaju s rastućim trendom skidanja i fotografiranja na poznatom lokalitetu te postavljanja tih fotografija kasnije na društvenim mrežama.

Prije nekoliko dana na YouTubeu je osvanuo video dvoje mladih turista kako goli trče po travnjacima razrušenog svetog grada Inka. Identificirani su kao Sydney Rudevies Liam Timothy (18) iz Australije i Topp Mathew Jared (30) s Novog Zelanda.

Peruanska policija ih je natjerala da unište fotografije, no netko drugi je snimao njihovu zabavu i objavio to na internetu. Vjeruje se da je snimka nastala krajem 2013. godine

Peruanske vlasti ističu da je zabranjeno skidanje odjeće u gradu Machu Picchu pojašnjavanjući da je riječ o zločinu protiv kulture te da će takvo ponašanje biti sankcionirano izbacivanjem s područja spomenika svjetske kulturne baštine.

Jedan je Facebook korisnik postavio vlastitu fotografiju s putovanja u Machu Picchu, na kojoj se hvali da je gol šetao po ruševinama svetog grada.

Izraelski turist Amichay Rab tako je pozirao na stijenama, s panoramom Machu Micchuom u pozadini, a fotografijom se pohvalio na svom blogu "Moje golo putovanje". On se naime fotografirao bez odjeće po cijeloj Južnoj Americi.

)









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:18