LONDON CALLING

ZA JUTARNJI PIŠE ELLA DVORNIK Ovo su četiri najgora tipa muškarca za biti u vezi. Jedan nije znao da ga moja mater traži...

Svakoj se djevojci u životu pojavi nekoliko tipova koje bi vrlo rado izbrisala iz pamćenja, a kad ih se sjeti, nasumično dok se vozi u tramvaju počne raditi grimase ili otrese glavom jer ju je sram i podsjetiti se na postojanje istih. Naletimo svi mi u životu na svakakve ljude i, naravno, ovisno o tome kakve smo osobe, neki od njih znaju ostati zauvijek u našem sjećanju. Nažalost, prošlost ne možemo izbrisati, ali bolje se smijati prošlosti nego je se sramiti - na kraju krajeva zato se i zove “prošlost”. U mom je sjećanju ostalo par nezgodnih iskustva koje sam imala s određenim osobama i koja su mi tada bila grozna, ali sada, kad ih se sjetim, često im se slatko nasmijem. Upoznajte četiri najgora tipa za biti u vezi, redom: “Kad-God-Meni-Paše” tip, “Anđeoski-Šupčina” tip, “Galeb” tip i “Đes-Mala” tip.

U srednjoj sam bila zatelebana u jednog dečka koji me nije fermao ni pola posto jer je on bio zaljubljen u drugu. Trudila sam se skrenuti njegovu pažnju na sebe, makar me ne čudi što se ja njemu nisam sviđala jer - osim što sam izgledala kao čudovište iz ormara - nisam imala pedigre koji je želio. Bili smo prijatelji i on je znao da mi se sviđa, nikad nisam to skrivala jer ako nešto želim, to i kažem, pa me moj odabranik u nekim pijanim trenucima odlučio poljubiti, a već idući dan se pravio kao da se to nikad nije dogodilo. Ponekad sam ja voljela preuzeti inicijativu pa sam tako jednom učinila nešto zbog čega mi je i danas žao, ali bila sam zaljubljena. Ne, nisam spavala s njim u grmu. Njegov najdraži bend Pearl Jam svirao je u Zagrebu. Ja sam, da mu dokažem da mi se baš jako sviđa, odlučila kupiti nam karte kako bismo zajedno otišli na koncert. Osim toga, znala sam da je sam ne može kupiti, a i htjela sam biti romantična. Čekala sam taj dan s velikim nestrpljenjem, a on je na koncert došao - s dvije cure. Rekao mi je da mu je njegova simpatija poklonila narukvicu za koncert pa je on moju kartu, koju sam mu ja dala na poklon (!!!), poklonio svojoj prijateljici koja je došla s njim i njegovom simpatijom. I tako sam ja bila na spoju s dečkom kojem se sviđa cura kojoj se on ne sviđa. Ja zatelebana u njega, on u nju, a ona - ni u koga. Osjećala sam se poniženo. On je još dvije godine patio za njom, ali ja sam brzo shvatila da nema smisla trošiti vrijeme na dečke koji ne vide nešto dobro čak i kada im stoji pred nosom. Osim što sam ga podržavala kao prijateljica kroz godine, podržavala sam i njegove želje i sviđao mi se njegov način života, međutim, on je bio onaj tip koji je volio bolje standarde od samoga sebe. Posebna kategorija frajera koje zovem ‘’Kad-God-Meni-Paše’’, jer je bio sa mnom kad bi njemu pasalo, a kad nije, onda nisam postojala. Kad bi se napio, ubio bi mi telefon pozivima, a inače se nikad ne bi javljao. Moj savjet je da ne gubite vrijeme na ljude koji nemaju muda reći vam u facu da nikad nećete imati ništa od njih, već vas čuvaju kao rezervu da oni - sebično - ne bi bili usamljeni.

Kada me malo sve to prošlo, odlučila sam se osvetiti pa sam prohodala s njegovim prijateljem. Nisam imala neka pretjerana očekivanja od te nove veze. Njegov prijatelj i ja hodali smo godinu i pol, a ja sam se zaljubila preko ušiju. Međutim, polako je gubio interes za mene. Postala sam emotivno slaba pa sam ga zvala plačući - evo, i sad mi je neugodno dok pišem. Jednog mi je dana rekao da me više ne voli. Ja sam se tresla i plakala ko Esmeralda, mjesec dana nisam mogla jesti. Moja mama ga je htjela ubiti. Poznavajući svoju mamu, da ga je srela lijepo bi mu izrecetirala sve što ga ide.

Kad si mlad, sve ti je tri puta teže i sve ti se čini kao kraj svijeta. Javio se nakon dva mjeseca da mi se pohvali da ima novu curu. Više me nije to toliko diralo jer sam vidjela curu - bila je prezgodna i opraštam mu što me ostavio zbog nje. I ja bih njega ostavila zbog nje. Nakon toga se nismo čuli, dok se meni ta djevojka nije javila par dana nakon Valentinova, što je meni bilo jako čudno jer mi je rekao da ona mene ne može podnijeti. Mislila sam da mi cura šalje poruku mržnje, međutim, javila se prijateljski. Znatiželjno sam je pitala što je dobila od njega za Valentinovo, na što će ona: “Zašto bih išta dobila od njega?” Ja sam joj na to rekla da mi je on rekao da su oni u vezi, da bih saznala da je cura u vezi s drugim dečkom već četiri godine i da joj moj bivši nikad nije ni bio dečko već prijatelj s faksa.

Obje smo bile ljute na njega, jer se totalno glupo uvalio u laž da bi ispao frajer, ali nismo mu ništa rekle, već smo se dogovorile naći da se svemu tome dobro nasmijemo. On za to nije znao jer nije ni slutio da ćemo se nas dvije ikad spojiti. Na povratku doma zapele smo u gužvi na Ilici i, kao da nam je bog nešto htio reći, njegov se auto zaustavio do našeg. Mi ga pogledamo, on pogleda nas, posere se u gaće i mahne nam. Ni jednoj ni drugoj se više nikad nije javio. Njegova “cura” i ja ostale smo prijateljice. Taj tip zovem “Anđeoski-Šupčina” jer je išao u nekakvu čudnu crkvu pa sam mu dodala pridjev “anđeoski”, inače to nije.

Ali, to nije sve! Mnogo je debila prošlo kroz police mojih godina, pa nema smisla da prestanemo sada! Idući biser koji sam ulovila bio je jedan “Galeb”. Bacao je čaše oko šanka i pokušavao me impresionirati. I uspio je. Inače je mene dosta lako impresionirati. Više se nismo razdvajali. Jednu večer, dok smo plesali u Tvornici, prišla mi je jedna cura. Ines. Prozvala sam je In-Ass. Rekla mi je da ju je ostavio preko poruke. Kasnije sam saznala da sam ja u biti In-Ass, ali doći ćemo do toga. Bio je posesivan i užasno ljubomoran. Trošio je moj novac i zabavljao se, a ja sam radila. Onda je “Galeb” odlučio biti golub pa je napravio scenu za moj rođendan, pa sam ga ostavila. Naime, te naše dvije godine varao me s puno žena, što sam saznala tek kad smo prekinuli. Zato sam samu sebe i nazvala In-Ass.

Ovaj tip dečka zovem “Đes-Mala”, nema nikakve standarde; voli debele i mršave, male i visoke, glupe i pametne, sve samo da je njemu zabavno. U vezi je samo kad mu je cura u blizini, a ako nije, “Đes-Mala” uglavnom “đesmalari” okolo. Tom tipu je sve opcija, ali ništa prioritet. Ako pokupite kakvu bolest od njega, ta se bolest zove “đesmalaria” i može vas koštati života. Boga pitaj što “Đes-Mala” sve pokupi na Zrću. Da ne budem hipokrit, pretpostavljam da ove verzije dolaze i u ženskim oblicima, ali nažalost još nisam iskusila tu stranu svoje seksualnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:32