BIZAR IZ AMERIKE

Židovski čelnici revoltirani: Mormoni posthumno KRSTILI Anu Frank... I to već DESETI PUT!

Posthumno su krstili i roditelje Simona Wiesenthala, židovskog lovca na naciste, ali i Elieja Wiesela, dobitnika Nobelove nagrade

Mormonska crkva posthumno je krstila Anu Frank , židovsku djevojčicu čija su stradanja za vrijeme Drugog svjetskog rata postala simbol i upozorenje na zločine nacista. Ritual je izvršen u Dominikanskoj republici, otkrila je bivša mormonka Helen Radkey, te upozorila kako je time prekršen dogovor između Mormonske crkve i židovskih čelnika, postignut 2010. godine, piše Huffington Post .

Dogovor postignut još 1995. godine brani mormonima posthumno pokrštavanje svih Židova, osim ukoliko nisu direktni preci trenutnog člana njihove crkve, a 2010. godine postignut je dogovor po kojem je posthumno krštenje potpuno zabranjeno za židovske žrtve Holokausta.

Ovo nije prvi put da su mormoni 'krstili' Anu Frank, djevojčicu koja je umrla davne 1945. godine. Samo u razdoblju od 1989. do 1999. godine učinili su to barem devet puta, ali bi svaki put njeno ime izbrisali iz baze podataka kada bi ih se otkrilo.

Baza podataka otvorena je samo mormonima, a služi za geneologiju, ali i za pokrštavanje pokojnika. Naime, mormoni koji silno žele da i preminuli članovi njihove obitelji budu djelom njihove religije mogu zatražiti ovakvo posthumno pokrštavanje.

Tu se također vidi sva nelegitimnost postupka izvršenog u Dominikanskoj republici. Ana Frank je umrla u Bergen Belsenu u 15. godini života, bez da je iza sebe ostavila potomke.

Mormonska crkva je poručila kako je čvrsta u svojoj odluci da provodi sporazum postignut 2010. godine te je osudila krštenje Ane Frank.

Njen slučaj nipošto nije jedini, jer se otkrilo kako su mormoni posthumno pokrstili i roditelje Simona Wiesenthala, židovskog lovca na naciste, a posthumno je pokršten i Elie Wiesel, dobitnik Nobelove nagrade. S obzirom da je Wiesel još itekako živ te je jedan od tvoraca dogovora iz 2010. godine, nipošto nije bio zadovoljan tim postupkom. Dapače, javno je prozvao republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a, Mitta Romneyja, inače mormona, zbog ove prakse. Romney je odbio dati komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:59