Odluka Senata

Ovo su tvrtke čiji predstavnici ulaze u novo tijelo Sveučilišta u Zagrebu

U novo savjetodavno tijelo Sveučilišta ući će predstavnici 12 tvrtki iz gospodarsko-financijskog sektora te znanstvenog instituta

Zgrada SEECEL, Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe, koja je godinama zjapila prazna, a sada je pod najmom rektorata Sveučilista u Zagrebu

 Biljana Blivajs/Cropix

Sveučilište u Zagrebu dobilo je novo tijelo - Gospodarski savjet. Senat Sveučilišta u utorak je prihvatio prijedlog po kojemu u novo sveučilišno tijelo ulazi 12 predstavnika gospodarsko-financijskog sektora te znanstvenog instituta.

U Gospodarskom savjetu Sveučilišta bit će predstavnici sljedećih tvrtki i institucija: Adris grupa d.d., AKD - Agencija za komercijalnu djelatnost, Ericsson Nikola Tesla d.d., HEP - Hrvatska elektroprivreda d.d., Hrvatska banka za obnovu i razvitak - HBOR, Hrvatska udruga poslodavaca - HUP, Infobip d.o.o., Institut Ruđer Bošković - IRB, Končar - Elektroindustrija d.d., Orbico d.o.o., Pliva Hrvatska d.o.o. i Podravka d.d.

Mandat članova Gospodarskoga savjeta traje četiri godine s mogućnošću ponovog imenovanja, a njegove će se sjednice održavati najmanje dva puta godišnje. Tijelo će svake godine podnositi izvješće Senatu o svome radu.

Gospodarski savjet, uz ostalo, sudjeluje u postupcima unapređenja studijskih programa i nastavnih procesa te utvrđuje potrebe gospodarstva za stručnjacima koji se školuju na Sveučilištu.

- Sigurni smo da će Sveučilište u Zagrebu i njegove sastavnice, uz pomoć kolega iz gospodarstva te tvrtki i institucija od strateškoga značaja za gospodarsko-socijalni razvoj Hrvatske i provedbu Nacionalnoga plana oporavka i otpornosti, postati ravnopravni partner Vladi u ostvarenju važnih strateških ciljeva - izjavo je rektor Stjepan Lakušić.

image

Rektor prof.dr.sc. Stjepan Lakušić

Biljana Blivajs/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 00:22