OPROŠTAJ OD LIGE PRVAKA

Goluža odgovara na kritike: 'Ne mislim polemizirati s Gopcem, ali nikada nisam rekao da nisam griješio'

Nakon Schaffhausena zagrebaši će danas biti domaćini u Slavonskom Brodu. Igra se 14. kolo SEHA lige, suparnik je banjolučki Borac, utakmica u dvorani Viljuš počinje u 18 sati. Kako je Meškovo pobjeglo pet bodova s utakmicom više, jasno je da zagrebašima u tom susretu igra samo pobjeda.

Problema ne bi trebalo biti s pravim pristupom jer Borac je pretposljednji sastav lige, Zagreb je bio uvjerljiv i u Banjoj Luci. Istina, ojačan je Borac braćom Burić, Malinovićem i Milasom, koji su došli iz Ljubuškog, ali to ne bi trebalo značiti ništa konkretno kada je riječ o raspletu susreta. Zagrebu je pobjeda iznimno važna za plasman na FF jer u subotu je u Našicama možda i na “meč-lopti”, a onda dolazi Metalurg, pa na kraju i Meškovo...

Kakvi su planovi?

- Čekaju nas važne utakmice, dvije presudne za plasman na Final four, možda. No, ne treba zaboraviti da smo još domaćini vodećim sastavima Meškovu i Metalurgu, što je u svakom slučaju dobro i izazov za mladu momčad. Nastavljamo rasti u formi, pokazali smo to i protiv Švicaraca - reći će trener Slavko Goluža.

U Slavonskom Brodu igrat će...

- Isti sastav kao protiv Schaffhausena. Špiler će se priključiti kada bude rekao da može, a svaka njegova minuta bi nam dobro došla. On nam je nedostajao i u Ligi prvaka, najviše.

Zoran Gobac se dotaknuo struke nakon LP, rekavši, “ne treba izmišljati toplu vodu, već igrati ono što se može”. Kako je to doživio trener?

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje, Zoran Gobac pogotovo i ne mislim polemizirati. Nikada nisam rekao da nisam pogriješio, da je samo netko drugi kriv. Uvijek sam bio spreman nositi se s odgovornošću. Sigurno da je bilo pogrešaka, no, istina je da nam je u svemu, uz probleme, falilo i malo vremena. Uvjeren sam da bi, da sada dočekamo Minsk, bilo drukčije. Jednostavno, sve je došlo prebrzo nakon SP, nismo se uspjeli vratiti, nije bilo vremena. Momčad je u jednom segmentu premlada da bi sve to mogla bezbolno proći. To je jednostavno proces, ne ide preko noći. Ne možemo sudove o mladim igračima i starijim igračima u novim ulogama donositi preko noći. Ono što možemo je napredovati i uvjeren sam da to i činimo - reći će Goluža.

Može li Zagreb napasti SEHA naslov u ovom trenutku?

- Ja sam uvijek optimist, zašto ne? Samo da smo kompletni, da dobro radimo. Nikome ne priznajemo da je bolji.

A nada u LP?

- I to, nekako sam uvjeren da ćemo dobiti priliku - zaključuje Goluža.

Situacija u SEHA poretku kaže: Meškovo 31, Metalurg 27, Vardar 26, Zagreb 26, Lovćen 23, Tatran 22, Nexe 22, Izviđač 9, Borac 7, Sloga 0. Dakle, Zagreb ima plan u utorak doći na broj 2, a u subotu u Našicama velikom konkurentu pobjeći na nedostižnih 7 bodova. To bi bio pravi uvod za doček Linina Metalurga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:10