NOVI SKANDAL NA SUĐENJU

PISTORIUS OPET POVRAĆAO U SUDNICI Greškom pokazane slike leša njegove djevojke

 YouTube

JOHANNESBURG - Suđenje južnoafričkom paraolimpijcu Oscaru Pistoriusu obilježio je novi skandal u četvrtak, kada su na sudu greškom prikazane fotografije ubijene Reeve Steenkamp.

Kada je ugledao fotografije krvavog leša svoje pokojne djevojke, Pistorius je počeo povraćati u sudnici. Službenici su mu dodali zelenu plastičnu kantu u koju je potom povraćao duže vremena.

Pistoriusova obrana danas je ispitivala svjedoka optužbe, policijskog pukovnika Johannesa Vermeullena, koji je jučer održao demonstraciju koja je trebala pokazati kako je Pistorius bio bez proteza na nogama kada je pokušao razvaliti vrata kupaonice da bi došao do svoje djevojke.

Za vrijeme ispitivanja, Vermeullen je priznao da je policija zagubila i uništila bitne forenzičke dokaze na mjestu zločina.

Fragmenti vrata, koji su odlomljeni dok ih je Pistorius pokušavao razvaliti, izuzeti su kao dokazi, no kasnije su nestali iz policijske evidencije.

Također, na fotografijama s mjesta zločina vide se krvavi tragovi cipela, koje je policija naknadno izbrisala, vjerujući kako se radi o tragovima koje su ostavili policajci.

Pistoriusov odvjetnik tvrdi kako se radi o otiscima Pistoriusovih cipela, što dokazuje da je uistinu nosio proteze kada je ušao u kupaonu.

Obrana je dovela u pitanje i Vermeullenove kvalifikacije kao forenzičara, koji je zaključio da Pistorius nije nosio proteze jer su tragovi udaraca na vratima bili ‘niže nego što bi bili da je stajao na nogama’. Obrana tvrdi kako je Pistorius bio pognut kada je udarao u vrata, te da je to razlog za niske udarce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:20