Emotivni pjevač

Alen Vitasović pjesmom odao počast svome ocu, legendarnom pučkom harmonikašu

‘Pjesmu ‘Tone Livi‘ posvetio sam svom ocu koji me postavio na noge, odgojio, prenio mi glazbeni talent‘, kaže Alen Vitasović

Vitasović 3 generacije

Pjesmu ‘Tone Livi‘ posvetio sam svom ocu koji me postavio na noge, odgojio, prenio mi glazbeni talent, omogućio mi da budem to što jesam i bio cijeli život uz mene - kaže Alen Vitasović (54), koji je na ovaj način odao počast svom tati, legendarnom 86-godišnjem istarskom pučkom sviraču koji harmoniku svira naopako, na lijevo, jer je ljevoruk.

- Ne samo on. Svi smo ‘livoruki‘: i mama Željka, i moja braća i ja - otkriva Alen, koji pjesmom ‘Tone Livi‘ najavljuje izlazak svog dugo očekivanog albuma ‘Fenix‘.

Pjesma ‘Tone Livi‘ snimana je u istarskim Orbanićima, mjestašcu u kojem žive i Tone i Alen, a u stvaranju skladbe sudjelovale su tri generacije obitelji Vitasović: otac Tone, Alenov brat Vili, Alenov sin Ivan, te sam Alen, koji ne skriva zahvalnost i divljenje prema svom ocu u novoj zabavnoj i laganoj pjesmi nabijenoj emocijama.

On dočarava veličinu i značaj kojeg mu otac Tone predstavlja u životu što se vidi i kroz tekst same pjesme koji kaže: ‘Kao Hendrix na gitari, moj stari se ne kvari...‘

Autori stihova su Alen Vitasović, te Marco Grabber i Ivan Arnold, koji potpisuju i glazbu. Spot počinje snimkom Tone Livog koji sinu Alenu kaže da će sve biti dobro ako bude slušao tatu.

Redatelj spota je Marko Grabber, a sniman je u Puli, Orbanićima, Jurišićima i Štinjanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:04