ZNAJU GA IZ X FACTORA

BRITANSKI MEDIJI PIŠU O JACQUESU 'Za razliku od ostalih zemalja Hrvatska nije imala javni izbor za Euroviziju, a kladionice im zasad nisu sklone'

Na fotografiji: Jacques Houdek
 Damir Krajac / CROPIX

Još prije dva dana objavljeno je kako je Jacques Houdek izabran za predstavnika Hrvatske na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu Eurovizije, a sada su se o tome raspisali i britanski mediji.

Britanski Sun tako se pita kako je Jacques uopće izabran za predstavnika i kakav je pjevač. Na početku teksta opisuju kratko njegovu biografiju i napominju da se profesionalno počeo baviti pjevanjem 2002. godine te kako se dosad nekoliko puta pokušao kvalificirati na Euroviziju.

'Jacques je 2011. sudjelovao u britanskoj verziji X Factora, nakon čega je zasjeo u žiri hrvatskog Voicea gdje je svoju kandidatkinju Ninu Kraljić odveo do pobjede', piše Sun.

Za razliku od ostalih zemalja, navodi Sun, Hrvatska nije imala javno glasanje kako bi narod izabrao svog predstavnika na Euroviziji. Umjesto toga odluku o predstavniku donijela je nacionalna televizija HRT.

Odmah nakon što je izabran, Jacques, kojeg zovu i 'gospodin Glas', izrazio je zadovoljstvo što će pjesmom predstavljati svoju zemlju.

- Iznimno sam sretan i zahvaljujem HRT-u na ukazanom povjerenju. Zastupati Hrvatsku na Euroviziji je velika čast i zahvalan sam na ukazanoj prilici - kazao je.

Tijekom glavnog natjecanja u svibnju Jacques će izvesti pjesmu 'My Friend'. Još nije poznato kako će skladba zvučati, no zna se da će biti na engleskom.

Kladionice zasad nemaju povjerenja u Jacquesa, trenutačni koeficijent na njegovu pobjedu je 100, piše Sun.

Hrvatska je prvi put na Euroviziji sudjelovala 1993. no još ni jednom nije pobijedila. Najbolje su se rangirali 1996. i 1999. godine kada su bili četvrti.

Između 2010. i 2013. nisu se uspjeli ni kvalificirati za finale, a 2014. i 2015. se nisu natjecali. Na Euroviziju su se vratili prošle godine s natjecateljicom i Jacquesovom učenicom Ninom Kraljić koja je završila na 23. mjestu.

Natjecanje će se ove godine održati 11. i 13. svibnja u Kijevu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 15:09