EUROPSKO NATJECANJE

VIDEO: ŠTO KAŽETE NA PJESMU KOJA ĆE NAS PREDSTAVLJATI NA EUROVIZIJI? Objavljen 'My friend' Jacquesa Houdeka s kojom putuje u Kijev

Na fotografiji: Jacques Houdek
 Damir Krajac / CROPIX

Već se neko vrijeme zna da će Hrvatsku na 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Kijevu predstavljati Jacques Houdek s pjesmom 'My Friend', a pjesma je danas prvi put predstavljena javnosti.

- Teško mi je riječima opisati uzbuđenje koje osjećam radi premijere pjesme 'My friend'. Prošlih deset mjeseci živim za to, sav sam svoj umjetnički kapacitet usmjerio u stvaranje te pjesme i jedva čekam da dopre do srca publike. Glazba – to sam ja, ona je moj poziv, moja bit, no ta se najčišća emocija umnožava dijeljenjem i najsretniji sam kada ona postane naša, kad osjetim da je pjesma postala poveznicom između publike i mene.

Vjerujem da će publika prepoznati poruku pjesme, prihvatiti je kao svoju i da će zauzeti posebno mjesto u srcima slušatelja - poručio je Jacques Houdek, koji također tvrdi da ovom pjesmom želi među ljudima proširiti osjećaj zajedništva, prijateljstva i uvažavanja različitosti, iako je svojedobno proglašen homofobom godine jer je tvrdio da gay i lezbijska zajednica ne mogu biti ravnopravna s ostalim građanima.

U svakom slučaju, Jacques je na društvenim mrežama napisao da jedva čeka čuti dojmove fanova o njegovoj novoj pjesmi, pa poslušajte i procijenite sami.

Pjesma je prvi put predstavljena u emisiji Svijet diskografije na Drugome programu Hrvatskoga radija gdje je Jacques rekao:

- Pjesmu smo danas pustili u život – neopisiv je to osjećaj radosti i ponosa, a posebice kad znaš da ćeš na Euroviziji predstavljati svoju domovinu. Sa svojim sam timom stvarao to djelo deset mjeseci i sada sam najsretniji što ovu pjesmu potpore, nade, prijateljstva i ljubavi mogu podijeliti s publikom kojoj najiskrenije zahvaljujem na dosadašnjoj potpori, uključenju u kampanju #beMyfriend i tolikim lijepim reakcijama koje su stizale već na objavljenu instrumentalnu inačicu pjesme. Neka nam ova pjesma bude zajednička zvijezda vodilja, pjesma koja će nas spajati, širiti prijateljstvo i ljubav, slaviti različitost, neka nam bude podrška u teškim trenucima, ali i pjesma kojom ćemo slaviti svaki novi dan jer svaki je novi dan zaista čudo. Još jedanput zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na povjerenju i prilici te cijelomu svojem timu koji na projektu radi s toliko ljubavi, zanosa i prijateljstva.

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar izjavio je kako je iznimno zadovoljan dosadašnjim tijekom vrlo opsežnih priprema.

- U idućih mjesec dana do odlaska u Kijev pred nama je priprema nastupa. Već sutra u studiju Hrvatske radiotelevizije Anton Marti pod redateljskom palicom Danka Volarića, u svojstvu televizijskoga redatelja, i Krešimira Dolenčića, kao redatelja nastupa, snimat ćemo videoinačicu pjesme s nekim od elemenata izvedbe koju trebamo poslati u Europsku radiodifuzijsku uniju kako bi redatelj eurovizijskoga prijenosa prema našim uputama u konačnici mogao oblikovati svoje autorsko viđenje našega nastupa. Uz pripreme nastupa, ostaje nam još puno administrativnih poslova u vezi s putovanjem, smještajem, akreditacijama, planom proba, odabirom kostima i ostalih vrlo važnih pojedinosti za naše izaslanstvo i nastup, pojasnio je Mesar.

Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu 'My friend' čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu. Videozapis je režirao Dario Lepoglavec, tekst su u videozapisu ispisale Deniss Grgić i Annamarija Gržetić, a Jacquesov je crtež izradila Deniss Grgić.

Promo / HRT

Kampanja #beMyfriend, kojoj je svrha širiti ljubav i zajedništvo stvarajući pozitivno prijateljsko ozračje, još uvijek traje. Prepoznale su je i poduprle estradne zvijezde i poznate osobe iz javnoga života, pa su tako svoje fotografije i poruke potpore Jacquesu Houdeku, kojega osobito raduje velika podrška kolega, objavili Rade Šerbedžija, Nina Badrić, Kaliopi, Lana Jurčević, Karmela Vukov Colić, Endi, Nina Kraljić, Vanda Winter, Dalal, Ivana Marić, Bojan Jambrošić, Marija Šestić, Siniša Kovačić, Dalibor Petko, Mia Dimšić, Damir Kedžo, Novi fosili, Željko Bebek i brojni drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:05