ALEN VITASOVIĆ

Naš se glazbenik nakon teške bolesti vraća na pozornicu: ‘Ležao sam tri mjeseca u bolnici, vidio sve i svašta...‘

Zbog zadebljanja i puknuća arterije u grlu glazbenik je završio u bolnici i gotovo izgubio život

Alen Vitasović

 Bozidar Vukicevic/Cropix

"Moj život se uvijek svodio na noćni život, na nesportski život, na svakakav život. O tome se govorilo, normalno, ja nisam bježao. I sve to dođe polako na naplatu", rekao je Alen Vitasović za In magazin, kada je prvi put stao pred kamere nakon što se borio s teškom bolešću.

Podsjetimo, zbog zadebljanja i puknuća arterije u grlu glazbenik je završio u bolnici i gotovo izgubio život. U bolnici se, kazao je, nagledao svega pa je i sam promijenio pogled na život. Odrekao se poroka, okrenuo zdravoj prehrani, kao i svakodnevnom vježbanju. Sada je spreman vratiti se na pozornicu i proslaviti okrugli rođendan njegove glazbene karijere.

‘Ležao sam jedno 3 mjeseca u bolnici, vidio sam sve i svašta. Malo mi se promijenilo nešto u pogledu na svijet‘‘, priznao je.

image

Alen Vitasović

Srecko Niketic/Cropix/Cropix

"Ja sam počeo s pet godina nastupati, sa 7 na svadbama s ocem, s 12 prvi bend. Znači, to je već 45 godina čiste pozornice, ja ništa drugo nisam radio u životu, osim toga. Ne mogu se zamisliti u nečem drugom", kazao je glazbenik, koji 13. travnja u zagrebačkom klubu slavi 30 godina solo karijere.

Iako ima 200 pjesama, 10-ak albuma, brojne koncerte - ovo će ljeto obradovati publiku novim albumom. U jednoj od njegovih novih pjesama glasom mu se pridružio i 28-godišnji sin Ivan koji je, uz 21-godišnju sestru Miju, talentiran za glazbu. Ipak, iako vole tu umjetnost i znaju pjevati, kazao je Vitasović, Ivan i Mia neće se time baviti.

image

Alen Vitasović

Bozidar Vukicevic/Cropix

"Bave se sasvim normalnim poslovima. Imaju sluha, vole glazbu i znaju pjevati. Ali rekli su: ‘Tata, mi to nećemo raditi.‘ Sad vi zaključite zašto to neće raditi. I to mi je jako bilo drago. Moj tata je bio glazbenik, po cijele noći smo ga čekali, pa kad će doći, svašta je bilo. To je jako naporan posao, ne može se posvetiti familiji", objasnio je glazbenik.

No, njegova česta izbivanja supruga Eleonora, s kojom je prošle godine uplovio u bračnu luku, tolerira.

"Ona to razumije i podrška mi je. Najbolje u tome je što mi pomaže i ne smeta. I ja njoj ne smetam u njezinom poslu i potpuno se slažemo", kazao je Vitasović za svoju suprugu, vlasnicu ribarnice na pulskoj tržnici uz koju je naučio sve vrste riba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:40