TUŽAN OPROŠTAJ

Rađa se oprostio od bivšeg suigrača: ‘Bija mi je ka brat, muda ka dinje. Druže moj, neka ti je laka zemlja‘

‘Bija je pravi plej koji je drža uzde jedne moćne ekipe i svi su ga obožavali‘ - napisao je utučeni Rađa

Dino Rađa oprostio se od Srete

 Instagram

Nakon što je javnost rastužila vijest da je preminuo Zoran Sretenović, za prijatelje Sreta, još jedan velikan splitske košarke, poznate osobe i kolege počele su se opraštati od svog kolege.

Među njima je i Dino Rađa, koji je Sreti posvetio objavu na svom Instagram profilu.

"Zadnjih 6 miseci su postali takvi da mi se straj javit na telefon. Koliko dobrih ljudi i prijatelja je otišlo. Sreto mi je bija ka brat. U ono doba smo bili cimeri i provodili najviše vrimena skupa. U prvom redu je bija čovik. Zaj*bant od glave do pete. Taj ni sekunde nije bija ozbiljan osin kad je igra. A kad je igra, kompjuter u glavi. Taj je zna sve šta triba u svakom trenutku. Bija je pravi plej koji je drža uzde jedne moćne ekipe i svi su ga obožavali. Muda ka dinje, obrana za primjer, a i kad bi da dva koša igra je odličnu utakmicu. Kakva je to glava bila. Druže moj, neka ti je laka zemlja", napisao je Rađa u opisu fotografije iz mlađih dana.

Sretenović je umro u Beogradu u 57. godini. Tako je Split/Jugoplastika u vrlo kratkom vremenu ostao bez dva igrača iz startne petorke - Sretenović, Ivanović, Kukoč, Sobin, Rađa), koja je harala europskom košarkom. Naime, prije nekoliko mjeseci s ovoga je svijeta otišao i Goran Sobin.

Sretenovića je sa sobom iz Crvene zvezde 1986. godine doveo Božidar Maljković kad je na sugestiju Aleksandra Nikolića izabran za trenera Jugoplastike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:33