OPET SU SI DOBRI

Tko je jedan od najvažnijih muškaraca u Severininom životu: Za sve je kriv jedan dolazak u Best

Vijest da pjevačica i glazbeni menadžer ponovno surađuju mnoge nije uopće iznenadila
Severina, Igor Kojić i Tomica Petrović
 Davor Pongracic/Cropix

Vijest da pjevačica Severina i glazbeni menadžer Tomislav Petrović ponovno surađuju mnoge nije uopće iznenadila, jer je riječ uistinu o jednom od najvažnijih muškaraca u njezinom poslovnom životu.

Petrović i Severina u ožujku prošle godine prekinuli su suradnju i mnoge je ta vijesti izuzetno iznenadila jer je splitska pjevačica s njime surađivala dugi niz godina. Bila je to jedna od najdugovječnijih i najuspješnijih poslovnih suradnji na našoj glazbenoj sceni koja je pukla nakon 17 godina.

Severinu i Petrovića upoznali su krajem 2000. godine njegov prijatelj Bino Uršić i njezina menadžerica Lidija Samardžija u zagrebačkoj diskoteci The Best.

Par mjeseci kasnije Samardžija je Petroviću na Severinin nagovor prepustila organizaciju nekoliko njezinih koncerata, a kako je ona bila izuzetno zadovoljna, počeli su poslovati sve češće. Prva zajednička turneja bila im je “Virujen u te”, održana 2002. godine. Ubrzo nakon te turneje Severina i Samardžija okončale su poslovnu suradnju te je počela priča Petrović-Severina.

No, taj spoj u početku je mnoge iznenadio. Naime, Petrović je u glazbene vode ušao početkom osamdesetih kao srednjoškolac. Počeo je raditi kao DJ u zagrebačkoj Jabuci, a ubrzo je organizirao koncerte i vodio klub.

Petrović je poznat po tome što je bio jedan od pokretača diskografske kuće Jabukaton, zajedno s Marinom Vidukom Stivom osmislilo je projekt 'Fiju briju', a zatim i 'Zagreb gori'. Tu je i rock nagrada Crni mačak, a Tomislav je bio i menadžer benda Majke te je zaslužan što je Bare izdao album 'Vrijeme je da se krene'.

Vinkovačkom rokeru bio je vjenčani kum, razišli su se, pak, navodno zbog novca i tada je krenula izuzetno uspješna poslovna priča Severina- Petrović.

Kao što i s Baretom nije bila riječ samo o poslovnoj suradnji tako je i njegov poslovni odnos sa Severinom bio osebujan.

Brinuo je o Severini apsolutno u svakom pogledu, nosio njezine stvari, brinuo da ne bude žedna, bio je njezin vozač, pratio ju je na društvenim i službenim događajima, doslovno se nije odvajao od nje niti u jednom trenutku te joj je bio na usluzi od 0 do 24 sata.

image
Press konferencija i druženje sa Severinom
Goran Mehkek/Cropix

Jedna od legendarnih priča koja kruži među splitskim glazbenicima jest da su prije nekoliko godina Tomica i Seve, kada su bili zajedno u Splitu, u društvu njezina prijatelja Petra Graše, malo popili i u rano ujutro se odlučili okupati na Bačvicama.

No, Tomislav je bio jedini koji se te zore nije okupao. Ogrnut crnom jaknom, stajao je na obali i svako malo pitao Severinu: “Honey, je li sve u redu?”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:01