NOVI SHOW

‘Superstar‘ stiže na RTL: Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković prvi put zajedno u žiriju!

Četveročlani žiri ove će jeseni dočekivati talentirane vokaliste i usmjeravati ih na putu prema uspjehu i osvajanju 50.000 eura

Žiri showa ‘Superstar‘ - Tonči Huljić, Severina, Nika Turković i Filip Miletić

 RTL

Najraskošniji glazbeni spektakl stiže ove jeseni na RTL! Jedinstven i spektakularan - ‘Superstar‘ donosi sjajnu televizijsku zabavu, a stručni žiri koji je RTL okupio glazbena je ekipa za anale. Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković garantiraju najbolju televizijsku zabavu ove jeseni. Raskošni televizijski format donosi natjecateljima priliku da osvoje 50 tisuća eura i ostvare svoje snove.

Glazbeni spektakl ‘Superstar‘ okuplja povijesnu ekipu koja će u žiriju ove jeseni na RTL-u dočekivati talentirane vokaliste i usmjeravati ih na njihovom putu prema uspjehu i osvajanju 50 tisuća eura. Oni su krema regionalne glazbene scene, prekaljeni profesionalci velikih karijera.

Prvi put u povijesti televizijskih glazbenih natjecanja u žiriju će se naći Severina, žena s jednom od najvećih glazbenih karijera u regiji. Ona ne treba ni prezime, ni geografsku ili vremensku odrednicu, ona je jednostavno Severina. Ova glazbenica posjeduje veliku energiju, zaraznu karizmu i talent koji su je vinuli u zvijezde. Potekla je iz Splita, gdje je od djetinjstva brusila svoj talent u sklopu splitskog KUD-a Mozaik, koji je vodila Lepa Smoje. Tijekom godina velike karijere, Severina je postala i jedan od simbola našeg vremena.

“U djetinjstvu sam pjevala pred brojnim članovima žirija. Posljednji put kada sam izašla pred žiri glazbenog showa, imala sam 17 godina, radilo se o radijskoj emisiji ‘Demo x‘. Članovi žirija bili su Arsen Dedić i Drago Diklić, a ja sam pobijedila! Što se tiče nas u žiriju - Nika Turković, Tonči Huljić i Filip Miletić su sjajni”, rekla je Severina.

Kada bismo Severini ipak dali geografsku odrednicu, bio bi to živopisni Split. Dalmatinska prijestolnica mjesto je u kojem caruje glazba, a vlada samo jedan - Tonči Huljić. Velikan svijeta showbusinessa koji je svoje ime zlatnim slovima upisao u povijest hrvatske glazbe, čovjek iza najvećih hrvatskih glazbenih uspješnica. Ovaj višestruko nagrađivani tekstopisac, glazbenik i producent zna tajnu pravog hita. Umjetnik je to koji dijeljenje radosti života vidi kao dio svog životnog poziva. Njegovo je ime sastavni dio popularne kulture. Dokaz tome je i impresivan projekt Tončija Huljića - Misa Mediterana. Budući da rado prihvaća značajne projekte, iznimno mu je zadovoljstvo pridružiti se najraskošnijem televizijskom spektaklu ove jeseni!

“Ne pitajte što možete očekivati od mene, nego što ja mogu očekivati od vas! Očekujem da pjevate, glumite da pjevate, da čujem da ne znate pjevati, a da vam povjerujem svaku otpjevanu riječ jer je to provjereni recept za opstanak na estradi u Hrvatskoj”, poručio je Tonči Huljić kandidatima ‘Superstara‘! Obratio se Tonči na sebi svojstven način i gledateljima: “A vi, dragi gledatelji, mene znate već četrdeset godina, a Severinu trideset godina – sve je jasno! Znate tko smo!”, kroz smijeh je zaključio legendarni Huljić.

Veliki uspjeh vrlo je rano u karijeri dosegao i Filip Miletić. Glasoviti producent i skladatelj, vlasnik produkcijske kuće FM Play, pridružuje se žiriju ‘Superstara‘ kao glazbenik koji postavlja nove trendove na glazbenoj sceni regije. Stoji iza ključnih albuma i hitova brojnih glasovitih umjetnika. Ovaj virtuoz na klaviru karijeru je započeo tijekom studija na Muzičkoj akademiji, a na uspjeh nije dugo čekao. Sa svojim prijateljem i suradnikom Milošem Roganovićem surađivao je na nekim od Severininih najvećih hitova kao što je ‘Italiana‘, ‘Kradeš sve‘, ‘Alcatraz‘, ‘Dobrodošao u klub‘ i ‘Grad bez ljudi‘.

Glasoviti Severinin album ‘Dobrodošao u klub‘ postigao je toliki uspjeh da se plodonosna suradnja s Filipom nastavila i danas, kada pripremaju njezin novi album. Usto, zajedno će sjediti u žiriju ‘Superstara‘!

“Očekujem da kandidati razumiju glazbu, ali to je samo dio puta do cilja. Glazba nije pet minuta slave. Kandidati moraju pronaći svoj identitet, razvijati ga i njegovati te se tijekom showa profilirati kao umjetnici i ljudi. Gledatelji mogu očekivati sjajnu zabavu i kvalitetan glazbeni show s vrhunskom RTL-ovom produkcijom koja je na njemu marljivo radila”, kazao je Filip.

Glazbu od najranijeg djetinjstva živi i najmlađa članica RTL-ova žirija. Nika Turković jedna je od predvodnica nove ere hrvatske glazbe, djevojka koja se njome bavi od šeste godine. Sa svega devet godina nastupila je na dječjem Eurosongu, a karijeru je nastavila graditi i tijekom školovanja. U Londonu je studirala i magistrirala, a glazbi se vratila 2019. sa singlom ‘U mraku‘. U siječnju ove godine objavila je debitantski album ‘11‘ i njime zauzela sigurnu poziciju na samom vrhu regionalne pop scene. Nika Turković ima cjelovitu umjetničku viziju svog glazbenog puta pa ništa ne prepušta slučaju - ova dama obećavajuća je budućnost regionalne glazbene scene.

“Mislim da su nam nedostajale emisije ovakvog tipa, u kojima je fokus isključivo na glazbi i pronalaženju novih glazbenih talenata na našim prostorima, tako da se veselim imati priliku biti jedna od onih koji će ih kroz show otkrivati! Ne znam za ostale članove, ali ja sam baš jako uzbuđena zbog toga što ću sve to moći pratiti iz blizine, a ono što mogu obećati jest da ću svemu pristupiti pravedno i iskreno, što smatram najvažnijim”, najavila je Nika Turković, ne skrivajući uzbuđenje pred početak ovog velikog projekta.

Individualci bogatih karijera i umjetničkih vizija ‘Superstar‘ čine najelitnijim glazbenim natjecanjem u regiji. Posjedujete li talent, karizmu i energiju? Ne oklijevajte, prijavite se za sudjelovanje u glazbenom mega spektaklu koje mijenja živote! Snimanja počinju uskoro, a ‘Superstar‘ stiže ove jeseni na RTL! Članovi žirija zahtjevna su publika, no ako uspijete osvojiti njih, bit će samo pitanje vremena kad ćete osvojiti glazbenu scenu. Stoga, dragi kandidati, što čekate - zgrabite priliku koja se ne propušta i ostvarite svoje snove!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 17:15