PETI NASTAVAK?

John Wick vraća se na velika platna? Producent: ‘Keanu je htio da ga ubijemo, ali...‘

Kultni lik Keanua Reevesa naizgled je ubijen u posljednjem filmu koji je u kina stigao u ožujku

John Wick 4

 Profimedia/

Devet godina nakon što je prvi film o Johnu Wicku postao iznenadni hit, "John Wick: Poglavlje 4" naizgled je zatvorio knjigu o filmskoj franšizi, no postoji šansa da se ona vrati, piše Daily Mail.

Kultni lik Keanua Reevesa naizgled je ubijen u posljednjem filmu koji je u kina stigao u ožujku i zaradio 187,1 milijun dolara u Americi i 426,5 milijuna dolara u cijelom svijetu. Kraj filma pokazuje da je Reevesov naslovni lik mrtav, a Winston (Ian McShane) i The Bowery King (Laurence Fishburn) čak su posjetili i Johnov grob.

image

Keanu Reeves tijekom snimanja četvrtog Johna Wicka

Jose Perez/bauergriffin.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia/

Već je poznato da će se franšiza nastaviti s prequel TV serijom "The Continental", koja će debitirati na Peacock streaming servisu 22. rujna. Producent Basil Iwanyk otkrio je u novom intervjuu za Collider da je Reeves želio biti "ubijen" u četvrtom filmu, ali je istaknuo da postoji "barem deset posto šanse" da će se vratiti.

- Snimanje ovih filmova je tako iscrpljujuće i uništava Keanua, fizički i emocionalno - započeo je Iwanyk.

- Na kraju, on uvijek kaže da ne želi više ponavljati snimanja i mi se uvijek složimo s njim. Iako on kaže da želi biti ubijen na kraju, mi uvijek ostavimo deset posto šanse da će se vratiti - ističe Iwanyk.

- Svi želimo još jednog Johna Wicka. Ne znamo kako će izgledati i kada će se dogoditi, ali mi se volimo i volimo ovaj svijet - nastavio je.

Producent je dodao da su on, Reeves i redatelj Chad Stahelski (koji je bio Reevesov dubler u ‘Matrixu‘) postali tako dobri prijatelji da žele nastaviti snimati filmove o Johnu Wicku samo kako bi "ponovno radili jedan s drugim".

- Svi smo postali tako dobri prijatelji, toliko se sviđamo jedni drugima te smo oduševljeni uspjehom ovih filmova, kritički i komercijalno, da se svi želimo okupiti ponovno i složiti dobru priču, odnosno, idući korak u evoluciji Johna Wicka - rekao je Iwanyk.

Inače, franšiza o Johnu Wicku zaradila je više od milijardu dolara diljem svijeta i jedna je od rijetkih franšiza koja nakon svakog filma povećava svoju zaradu.

Prvi film o Johnu Wicku, koji su režirali Stahelski i David Leitch, produciran je s budžetom od samo 20 milijuna dolara i zaradio je 43 milijuna dolara u SAD-u i 86 milijuna dolara diljem svijeta. Drugi film je zaradio 92 milijuna dolara na domaćem tržištu i 174,3 milijuna dolara u svijetu s proračunom od 40 milijuna dolara, dok je treći zaradio 171 milijun dolara u SAD-u i 328,3 milijuna dolara u svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:28