IMAO JE 48 GODINA

Junak Oscarom nagrađenog filma ‘Parazit‘ ostavio oproštajno pismo i otišao od kuće, policija ga pronašla mrtvog

Lee Sun-kyun bio je pod istragom zbog ilegalne uporabe droga. Policija ga je ispitivala tri puta, uključujući 19 sati tijekom vikenda

Lee Sun-kyun

 Loic Venance/AFP

Južnokorejski glumac Lee Sun-kyun, najpoznatiji po ulozi u Oscarom nagrađenom filmu "Parazit", pronađen je mrtav. Sumnja se da je počinio samoubojstvo, objavio je Sky News.

Policija u Seulu identificirala je 48-godišnjeg glumca nakon što je 27. prosinca u 10.30 sati na parkiralištu pronađen muškarac u 40-ima bez svijesti, objavila je novinska agencija Yonhap. Na suvozačevom sjedalu automobila navodno je pronađen briket drvenog ugljena.

Ranije u srijedu, glumčeva supruga prijavila je policiji da je Lee otišao od kuće i da je pronašla nešto što je izgledalo kao oproštajno pismo.

Lee je bio pod istragom zbog ilegalne uporabe droga. Policija ga je ispitivala tri puta, uključujući 19 sati tijekom vikenda.

Južna Koreja ima vrlo stroge zakone o drogama, a zločini vezani uz opijate obično se kažnjavaju zatvorskom kaznom od najmanje šest mjeseci do 14 godina.

Lee je tvrdio da ga je na drogu navela konobarica u baru, koja ga je potom pokušala i ucijeniti, objavila je agencija Yonhap.

Film "Parazit" iz 2019. godine, u kojem je Lee Sun-kyun glumio, osvojio je četiri Oscara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:18