‘PHOTOGATE‘

Novi foto misterij Kate Middleton: Nešto je čudno s automobilom na slici, Internet se ne gasi od nagađanja...

‘Pogledajte cigle na trećoj slici. Ne samo da izgledaju drugačije u odnosu na prozore automobila, već i dubina izgleda drugačije‘
 Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

Članovi kraljevske obitelji su pod lupom javnosti nakon skandala s princezom od Walesa, koja je u Photoshopu uredila obiteljsku fotografiju za Majčin dan, a koja je zatim podijeljena na društvenim mrežama.

Osim toga, Kate (42) je uhvaćena u još jednom skandalu nakon što su neki uočili anomaliju na snimci njezinog napuštanja dvorca Windsor u automobilu s princem Williamom u ponedjeljak, kada je on odlazio u Westminstersku opatiju povodom Dana Commonwealtha, piše Daily mail.

Internetom su tada počela kružiti razna nagađanja, kada su korisnici društvenih mreža vidjeli na fotografiji da zid od opeke iza automobila izgleda drugačije, a neki tvrde i da se razlikuju i boja i veličina cigli, što je potaklo sumnje da je i ta fotografija ‘uređena‘.

- Pronašao sam web stranicu fotografa Jima Bennetta. On je napravio tri fotografije Williama i ‘Kate‘. Pogledajte cigle na trećoj slici. Ne samo da izgledaju drugačije u odnosu na prozore automobila, već i dubina izgleda drugačije, rekao je jedan od onih koji su istraživali ovaj misterij.

No neki drugi fanovi kraljevske obitelji su podijelili fotografije s ulice kako bi dokazali da je zapravo riječ o optičkoj iluziji.

Prije objašnjenja, obožavatelji su bili uvjereni da nešto nije u redu i da je fotografija lažna.

image
Mattpapz/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Mattpapz/backgrid/backgrid Uk/profimedia

- Ovo su različite cigle, pogledajte. Što se zaboga ovdje događa?, pitali su se fanovi kraljevske obitelji.

- Obmana se nastavlja. Ako se Kate može dotjerati i izaći van, zašto ne postoji snimka umjesto uređene fotografije? Princ William se skriva ispod suknje svoje supruge. #PhotoGate, pišu neki fanovi.

- Ova fotografija automobila pokazuje koliko ste lakovjerni jer je i ta fotografija lažna. Voze se preblizu zida od opeke. Na zidu se cigle ne slažu. Još jedan lažnjak, napisao je jedan komentator na društvenim mrežama.

O misteriju Kateinih fotografija oglasila se čak i glumica Whoopi Goldberg u američkom showu The View, nakon što se tema o Kate zahuktala u ABC-jevoj emisiji u srijedu. Gošće u emisiji su zaključile kako je fotografija buduće kraljice fotošopirana te su rekle da ne vjeruju kraljevskoj obitelji.

- Teorije zavjere oko princeze Kate i fotografije kraljevske obitelji se nastavljaju gomilati sve više i više, što se dovraga ovdje događa? Ne vjerujem da će kraljevska obitelj biti iskrena. Zabrinuta sam za Kate, rečeno je u emisiji.

Foto agencija koja potpisuje fotografije automobila, Goff Photos, zanijekala je da je slika uređivana.

- Fotografije su izrezane i posvijetljene, no ništa drugo nije uređivano, rekli su.

Fotograf koji je snimio te fotografije, Jim Bennett, rekao je za People da on ne mijenja svoje fotografije u Photoshopu te da jedino prilagođava razinu svjetlosti na njima ako je to potrebno.

- Snimke automobila su nepredvidive i u najboljim uvjetima, a s odrazom na staklo može biti zaista teško, rekao je.

No neki su internetski detektivi uspjeli smisliti razumno objašnjenje za misterij s ciglama.

Spisateljica i urednica The Court Jewellera je na X-u objasnila razliku u zidu od cigli.

- Oni koji su zabrinuti zbog uzoraka cigle na zidu u pozadini, možda bi mogli konzultirati Google karte, napisala je.

Kraljevska obožavateljica Meredith Constant iz Denvera u Coloradu je na svojem TikTok profilu objavila isječak u kojem objašnjava:

- Jedna od stvari koje su ljudi na ovoj fotografiji primijetili je da cigla gore nije ista kao cigla ovdje dolje, veličina je drugačija. Ne krivim ljude što su se počeli pitati je li fotografija lažna. Mislim da je to zato što je slika tako usko izrezana, nismo mogli vidjeti da se radi o zidu od opeke, a iza toga je zgrada od opeke, što stvara svojevrsnu optičku iluziju. Razlika u boji cigle je drugačija jer se snima kroz prozor automobila. To se moglo riješiti objavljivanjem cijele slike prije nego što je izrezana, napisala je, prenosi Daily mail.

image
Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

Podsjetimo, Kate se nije pojavljivala u javnosti od Božića, a zatim se oporavljala od operacije abdomena u siječnju te je dva tjedna provela u privatnoj bolnici u Londonu. Fotografija podijeljena na Majčin dan bila je prvi službeni portret kraljevske obitelji nakon tog zahvata. Kensingtonska palača je pod sve većim pritiskom da objavi originalnu fotografiju nakon što se Kate ispričala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 15:52