POD PRITISKOM

‘Princeza je u krhkom psihičkom i fizičkom stanju, osjeća se grozno, slomljeno...‘

Britanska princeza u ponedjeljak se na društvenim mrežama ispričala zbog "bilo kakve zabune" koju je izazvala fotošopirana fotografija

Kate Middleton

 Odd Andersen/Afp

Princeza od Walesa je trenutačno u "krhkom psihičkom i fizičkom stanju". Zbog skandala s fotografijom u povodu Majčina dana osjeća se loše, izjavila je danas stručnjakinja za kraljevsku obitelj koja je pozvala javnost da ju "pusti na miru", prenosi Daily Mail.

Podsjetimo, britanska princeza u ponedjeljak se na društvenim mrežama ispričala zbog "bilo kakve zabune" koju je izazvala fotošopirana fotografija koju je u nedjelju objavio njezin ured u Kensingtonskoj palači. Nekoliko vodećih novinskih agencija, uključujući Reuters, povuklo je sliku nakon što je analiza pokazala da je došlo do manipulacije fotografije.

Stručnjakinja Jennie Bond mišljenja je da će Kate Middleton sada zasigurno osjećati veliki pritisak svaki put kad se bude pojavljivala u javnosti nakon operacije na području abdomena u siječnju.

Angela Levin, još jedna stručnjakinja, pohvalila je Kate jer je zadržala dostojanstvo. Unatoč pozivima javnosti da se objavi originalna fotografija, na kojoj su Kate i njezino troje djece, Kensingtonska palača je objavila da to neće biti učinjeno.

- Ne treba ju maltretirati da objavi sve fotografije. Osjećat će se baš jadno, upozorila je Bond govoreći za GB News. Dodala je da je Majčin dan (10. ožujka) za Kate Middleton očito pokvarila burna reakcija javnost.

- Zar želimo maltretirati ženu koja se oporavlja od vrlo ozbiljne operacije? Razmišljam o tome kako se ona osjeća jutros. Skroz jadno, vjerojatno. Očito joj je skandal pokvario Majčin dan. Nije izgledala baš sretno u automobilu s Williamom, rekla je Bond.

Angela Levin smatra da bi ljudi trebali biti ponosni jer Catherine nije okrivila nijednog člana osoblja te da je zadržala dostojanstvo i čast.

image

Mediji u Britaniji opširno pišu o skandalu s fotografijom

Paul Ellis/Afp/Profimedia/Paul Ellis/afp/profimedia

- Pristaše Harryja i Meghan trebaju prestati govoriti da se njima to ne bi moglo dogoditi. Nečasno je likovati kada nekome nije dobro, primijetila je.

Princ William snimio je fotografiju svoje nasmijane obitelji nakon čega ju je Kate uredila prije objave na Instagramu u nedjelju.

Priča se da su djelatnici Kensingtonske palače proveli tjedne u planiranju objave fotografije princeze s ciljem da stišaju zlokobna nagađanja o prirodi bolesti zbog koje se princeza mora oporavljati tri mjeseca.

Umjesto toga, uređivana fotografija dodatno je rasplamsala nagađanja i potaknula širenje teorija zavjere.

Slika je privukla ogromnu pozornost medija jer je to prva službena fotografija Kate otkako je u siječnju bila podvrgnuta operaciji abdomena. Tada je navedeno da nije riječ o karcinomu, ali nije rečeno o čemu se radi.

Iako je njezin ured priopćio da se neće vratiti javnim dužnostima prije Uskrsa i da se dobro oporavlja, posljednjih se tjedana na društvenim mrežama intenzivno nagađalo o njezinom zdravstvenom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 15:52