‘USPJELA SAM!‘

Revolucija na prestižnom natjecanju: Transrodna osoba okrunjena za Miss Nizozemske!

Rikkie će biti druga transrodna žena u povijesti tog natjecanja koja će se boriti za prestižnu titulu Miss Universe

Rikkie Valerie Kollé nova je Miss Nizozemske

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Po prvi put u povijesti natjecanja u ljepoti nova Miss Nizozemske je transrodna žena, koja će se natjecati za krunu Miss Universe.

Rikkie Valerije Kolle (22) tako je ušla u povijest, a na natjecanju je nosila crvenu haljinu. Krunu joj je predala njezina prethodnica Ona Moody te trenutna Miss Universe R‘Bonney Gabriel iz SAD-a.

"USPJELA SAM", napisala je kasnije na društvenim mrežama.

Miss Universe 2023. održat će se u El Salvadoru u prosincu, a točan datum još nije potvrđen. Natjecateljice iz 24 zemlje borit će se za titulu najljepše.

Rikkie će biti druga transrodna žena u povijesti tog natjecanja koja će se boriti za prestižnu titulu Miss Universe. Angela Ponce iz Španjolske je 2018. postala prva trans žena koja se natjecala, a tada je za NBC izjavila da ‘nikada nije mogla ni zamisliti‘ da će doći do te, završne faze.

Inače, transrodne natjecateljice mogu se natjecati za krunu od 2012. godine. Tajlandska poslovna žena i odvjetnica Anne Jakrajutatip, koja je kupila organizaciju Miss Universe u listopadu 2022., također se identificira kao transrodna osoba. Sustav izbora prethodno je bio u vlasništvu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Jakrajutatip je obećala da će nastaviti ostavštinu te se potruditi osnažiti žene i ‘razviti brend za sljedeću generaciju.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:46