PJEVAČICA NA SUDU

Teški dani pred Shakirom: Stigle nove optužbe za utaju poreza! Španjolsku je ukupno oštetila za više od 20 mil. eura?

Tvrde da je Shakira propustila ‘prijaviti prihode i odbiti troškove koji nisu bili primjenjivi‘

Shakira na filmskom festivalu u Cannesu

 Loic Venance/Afp/Profimedia/Loic Venance/afp/profimedia

Pop zvijezda Shakira je u Španjolskoj po drugi put optužena za poreznu prijevaru.

Prema Page Sixu, španjolske novine El Mundo su prikupile podatke da je pjevačica nije platila čak 6,7 milijuna eura poreza na svoj prihod u 2018. godini. U tužbi, koja je podnesena u utorak, navodi se da je Shakira propustila “prijaviti prihode i odbiti troškove koji nisu bili primjenjivi, čime je uspjela smanjiti iznos koji je trebalo platiti državi. Preliminarna istraga počela je u srpnju nakon što je porezna uprava prijavila dva moguća prekršaja u vezi poreza na dohodak i imovine u 2018. godini.

Doduše, još nije određen datum suđenja za pop zvijezdu, koja se preselila u Miami sa svoja dva sina nakon turbulentnog razvoda s Gerardom Piquéom.

- U Miami, na službenu adresu pjevačice, nije stigla nikakva obavijest o tužbi u vezi s tom financijskom godinom. Shakirin pravni tim usredotočen je na pripremu za suđenje u vezi s financijskim godinama između 2012. i 2014., koje će započeti 20. studenog - rekao je Shakirin pravni tim za Page Six.

Inače, pjevačica je više puta rekla da je nedužna u prvom slučaju i tvrdi da je bila dužna platiti porez na Bahamima 2012., 2013. i 2014., a ne u Španjolskoj. Shakira tvrdi da je u međuvremenu platila sve poreze te zatezne kamate.

Nove optužbe stigle su manje od dva mjeseca prije nego što će se 46-godišnjoj pjevačici suditi u Barceloni. Naime, optužena je u šest točaka prijevare zbog navodnog neplaćanja gotovo 14,6 milijuna eura poreza između 2012. i 2014. godine.

image

Shakira i njeni sinovi

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Prošlog studenog, Shakira je tvrdila da je španjolska vlada pokrenula "kampanju klevete" protiv nje i "prekršila njezino pravo na privatnost" rješavajući stvari javno i bez pretpostavke nevinosti. Ove žalbe nisu urodile plodom i suđenje Shakiri trebalo bi započeti 20. studenog. Proglase li je krivom, prijeti joj do osam godina zatvora i visoka novčana kazna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:16