POJAČANJA NA POLJUDU

Stiže mladi reprezentativac Brazila i napadač koji se kraj Freda i Sobisa nije naigrao

Higor je Kakin rođak, koji je u Fluminenseovoj momčadi U-20 na pozciji 'desetke' postigao 13 pogodaka u 24 utakmice, a igrao je i za reprezentaciju Brazila u istoj kategoriji
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. prosinac 2012. 09:46

Na Poljud u zimskoj stanci dolaze dva Brazilca iz Fluminensea, ofenzivni vezni i napadač, a između ostalih Bijelima su na vrhu popisa ponuđeni razigravač Higor Barbosa Rodrigues Leite i napadač Mattheus Carvalho.

Krstičević je gledao njihove DVD uratke, zadovoljan je viđenim, ali nešto se pita i igrače koji trebaju pristati na odlazak iz Brazila u Hajduk. Ali svakako je zanimljivo da je playmaker Higor rođak Realovog fantazista Kake!

- Moj otac Carlos Alberto je prvi rođak Kake. Ja s Kakom nisam nikada razgovarao niti sam se upoznao, međutim, to me nije spriječilo da budem inspiriran njegovim igrama. Rodbina smo i kako me ne bi nadahnuo netko tko uz to igra istu poziciju, i to još u velikom klubu kao što je Real - naglasio je 19-godišnji Higor, koji je rođen 2. lipnja 1993.

Usporedba s Kakom stvara inspiraciju, ali i pritisak za mladog igrača koji je u Fluminense došao iz Internacionala prije godinu i pol dana, ali nije se naigrao u brazilskom prvaku. S juniorskom momčadi Fluminensea igrao je finale Campionato Carioca izgubivši od Corinthiansa. U prvoj momčadi upisao je ukupno 7 nastupa, jer pored Deca, Thiaga Nevesa i Wagnera nije mogao dobiti veću, bitniju minutažu. U Fluminenseovoj momčadi U-20 postigao je 13 pogodaka u 24 utakmice, a igrao je i za reprezentaciju Brazila u istoj kategoriji. Istinski je kreativni vezni, 'desetka' kakvu su Bijeli tražili, a pored toga ima i slavnu rodbinsku vezu. U domicilnom tisku Higora opisuju kao igrača snažnog udarca i dobre vizije igre. Dakle, 'hrani' napadače asistencijama, a zna i zabiti. Za Hajduk bi zaista trebao biti pojačanje.

Matheus Carvalho je 20-ogodišnji napadač (177 cm), koji je prošle sezone imao 8 nastupa za Fluminense, bez pogotka. Ukupno je upisao 21 utakmicu u dresu brazilskog prvaka s tri pogotka. Dijete je Fluminensea, prošao je sve klupske mlađe kategorije, ali u konkurenciji Freda i Sobisa, dvojice glavnih strijelaca Fluminensea, uzalud je čekao veću prigodu. Brazilci bi u Hajduku trebali imati plaću do 30.000 kuna mjesečno, a odšteta u daljnjem transferu dijeli se u omjeru 60:40 za Fluminense.

Linker
28. travanj 2024 20:24