KRITIKE ZBOG DROGE

Agassi: Pokušajte me razumjeti, bio sam u depresiji

 SIPA

Američka sportska zvijezda Andre Agassi zamolio je za razumijevanje javnosti nakon što je njegovo autobiografsko priznanje da je uzimao kristalni metamfetamin izazvalo oštre kritike u svijetu.

U razgovoru za emisiju '60 minuta' TV kuće CBS tenisač je rekao kako mu je 1997. trebalo nešto što će mu pomoći da se izvuče iz depresije.

Agassija su pogodile riječi voditeljice emisije Katie Couric koja je spomenula kako ga je tenisačica Martina Navratilova usporedila s igračem bejzbola Rogerom Clemensom koji je poricao krivnju iako su mu otkriveni tragovi nedozvoljenog dopinga.

- To je nešto što ne želite čuti – rekao je Agassi. – Ja bih se nadao da će ljudi razumjeti kako tom čovjeku možda ne treba osuda već malo pomoći. Jer to je bilo razdoblje u mom životu kada sam trebao pomoć. Imao sam problema, a možda postoje i mnogi drugi atletičari čiji su testovi pozitivni na droge za opuštanje koji imaju problema. Ja bih stoga zamolio malo samilosti – rekao je slavni tenisač čija biografija 'Otvoreno' stiže u knjižare sljedeći tjedan.

Agassi je priznao da ne zna kako će se njegova priznanja u knjizi odraziti na odluku je li mu mjesto u Međunarodnoj kući slavnih tenisača.

- Ovim priznanjem prave istine mogao bih mnogo više izgubiti nego dobiti. Predvidio sam to i prihvatio cijenu koja dolazi s tim – rekao je Agassi.

U svojoj biografiji Agassi je također priznao kako je veći dio karijere mrzio tenis unatoč vještini jer je u ranoj dobi bio prisiljen uči u natjecateljski sport. Međutim, kaže da ga je s vremenom ipak zavolio.

- Bilo je to pravo mučenje. Mrzio sam ga... No s vremenom sam uspostavio odnos s njim i naučio voljeti sve što mi je nudio – odnose s ljudima i fanovima – rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:34